Nyheter

Ungdomsfestival lockade

Ungdomsfestival lockade

Nyheter För de ungdomar som inte besökte lokala aktiviteter på lördagen fanns ett annat alternativ, nämligen en Ungdomsfestival i Smålandsstenar anordnad av Torghuset.

Festivalen pågick under hela dagen och artister som pojkbandet Apollo 5, buktalaren Zillah med apan Totte och skönsjungande Oscar Zia framträdde. Darkzone, ett lokalt initiativ för datorspel i en säker miljö medverkade också och det fanns möjlighet att prova på under dagen.

I en intervju med huvudattraktionen Oscar Zia fick vi veta att han kommer att släppa nya låtar under hösten. Han satsar helhjärtat nu på sångkarriären efter att han tog studenten i våras. Oscar, som blev känd för svenska folket i sångtävlingen X-factor redan som 16 åring, har hunnit med att bli tvåa i Let’s dance, delta i Melodifestivalen två gånger och åka med Diggiloo-turnén förra sommaren. Han är en skön och spontan person med många hyss i bakfickan. Sjunga kan han också! Igår bjöd han på flera av sina hits såsom Ballare Con Me och Yes We Can. En kille full av energi både på scenen och av.

Allt som allt en lyckad dag med fint initiativ av flera frivilliga och ett bra arrangemang.

Emma Boberg

Dela