Nyheter

Ungdomar och fältare arrangerar Epa-träff

Nyheter Ett besök gav blodad tand. Nu planerar fyra ungdomarna tillsammans med fältgruppen årets episka Epa-träff.

Casper Andersson, Max Adinger, Simon Borsved och William Andersson svarade på fältgruppens efterlysning och arrangerar tillsammans med fältarna årets episka Epa-träff..  [1/5]

– Att köra dem och att man kan ta sig överallt. Jag tror att det betyder väldigt mycket för ungdomarna, inte minst för att man får lära sig köra bil. Vi brukar vara ute mycket kvällar och köra och glida fram på vägarna, det är asgött, menar William Andersson är det bästa med A-traktorer.  [2/5]

Med Jönssonligan i rutan glider ungdomarna fram på kommunens vägar.  [3/5]

Gyllene fälgar sätter guldkant på tillvaron!  [4/5]

Max Adinger, Casper Andersson, William Andersson och Simon Borsved gör tummen upp för årets evenemang.  [5/5]

I maj 2022 arrangerades den första upplagan av fältarnas episka EPA-träff uppe på fordon- och transportgymnasiets övningsområde på Bredasten. Träffen blev en succé med 50 fordon och över 500 besökare. Inför årets upplaga ville fältarna få in ungdomarnas perspektiv på arrangemanget. På sociala medier efterlystes engagerade ungdomar som ville vara med och planera årets träff. Max Adinger, Casper Andersson, William Andersson och Simon Borsved tog chansen.

– Det var roligt att få det här uppdraget. I mitt kompisgäng så gillar jag att planera och ha det strukturerat så det här ska bli kul. Vi har bland annat varit med och bidragit med vilka klasser det går att tävla i och vilka typer av priser som lottas ut. En annan fråga vi fokuserat mycket på är hur vi parkerar fordonen. Antingen snett som på en bilparkering eller att stå rakt för att få in så mycket bilar som möjligt. Det har vi bollat mellan varandra och har kommit fram till en bra lösning, så det ska bli kul. Fältarna har verkligen lyssnat på oss och det uppskattas enormt. Vi har jobbat som ett team och det känns riktigt bra, säger Max Adinger.

– Det var ett väldigt uppskattat, strukturerat och välplanerat evenemang förra året med mycket folk, mycket utställare och roliga priser, så det ska bli kul att få vara med och hålla i det hela, säger Simon Borsved.

Nästa helg är det dags för årets evenemang.

– För mig har det varit fantastiskt roligt att få planera tillsammans med ungdomarna. Det är ju för dem vi gör det här! Nu ser vi fram emot en grym Epa-träff och hoppas att många anmäler sig, säger fältsekreteraren Maria Rydbeck.

Precis som fältgruppen ser de fyra ungdomarna fram emot årets arrangemang.

– Vår förhoppning är att det ska bli bättre än förra året vilket vi också tror att det ska bli, så vi har höga förväntningar. Det var ett 50-tal bilar förra året och vi hoppas på det dubbla i år, säger Casper Andersson.

Vad är det bästa med A-traktorer?

– Att köra dem och att man kan ta sig överallt. Jag tror att det betyder väldigt mycket för ungdomarna, inte minst för att man får lära sig köra bil. Vi brukar vara ute mycket kvällar och köra och glida fram på vägarna, det är asgött, säger William Andersson.

– Det är kul och det finns alltid något att göra. Antingen så tvättar man bilen eller så mekar man med bilen. Vi hänger i garagen på helgerna och har det kul och det finns alltid något att göra. Det är ju mycket roligare att felsöka en bil än ett mattetal skulle jag säga, säger Casper Andersson.

Taggar

Dela