Nyheter

Två personer anhållna efter polistillslag

Nyheter I går genomförde polisen en större insats i Värnamo, Smålandsstenar och Jönköping på ett antal adresser. Brottet som föranledde insatsen gjordes i Värnamo den 9 april och har kopplingar till kriminella gängnätverk. De båda personerna, som är välkända av polisen, är nu anhållna misstänkta för försök till mord respektive grovt olaga hot

Förundersökningen leds av åklagare Jessica Andersson och hon säger till Värnamo.nu att två personer sitter anhållna. Var de greps vill man inte uppge i nuläget. En man i 20-årsåldern är misstänkt för olaga hot och en 30-årig man är misstänkt för försök till mord. Männen kommer att förhöras under dagen och därefter kommer man att ta ställning om de ska begäras häktade. Det kommer att ske innan veckan är slut. I övrigt gäller det förundersökningssekretess.

Polisen i Värnamo koordinerade under gårdagen en omfattande polisinsats med tillslag på flera orter i Jönköpings, Hallands och Västra Götalands län. Insatsen resulterade i gripandet av två män. Männen är i 20- respektive 30-årsåldern. Den exakta platsen för gripandena kan i nuläget inte specificeras, med anledning av pågående förundersökning.

Personerna är nu anhållna misstänkta för försök till mord respektive grovt olaga hot. Båda personerna är välkända av Polisen och har tidigare varit föremål för polisens insatser.

Gårdagens insats var en del i förundersökning om försök till mord och grovt olaga hot. Brotten skedde i Värnamo kommun den 9 april respektive Gislaveds kommun den 11 april. Händelserna har kopplingar till konflikter mellan kriminella nätverk och personer som varit aktuella i området under de senaste åren. Av förundersökningsskäl kan adresserna inte närmare preciseras.

Polisen i Värnamo har genom de senaste årens händelser byggt god kunskap om konflikterna och dess aktörer. Genom medvetna strategier, väl utarbetade metoder och med en väl fungerande samverkan med bland annat Värnamo Kommun och bostadsbolag har Polisen i Värnamo gjort stora framsteg i det brottsförebyggande arbetet i de miljöerna. Under perioder när det varit lugnare avseende grova våldsbrott har det proaktiva arbetet fortsatt och fokus och resurs lagts på att försvåra kriminell etablering. Det arbetet kommer fortsätta även efter gårdagens frihetsberövanden.

Även om händelser, likt de som nu utreds, är svåra att förutse var det kunskapen och erfarenheterna om de tidigare konflikterna som gjorde att händelserna snabbt kunde kopplas samman och att utredningen kunde leda fram till gårdagens insats.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Två personer anhållna efter polistillslag

Kommentarsfunktionen är stängd