Nyheter

TV: Majblomman – viktig för alla barn

Nyheter Klockan 12.00 startade majblommeförsäljningen över hela landet och i Bredaryds skola är eleverna som alltid engagerade.

Eleverna i trean  [1/10]

Bredaryds skola  [2/10]

Dags för majblommor  [3/10]

Skolans rektor Cecilia Kroon köpte de första majblommorna  [4/10]

Försäljning på G...  [5/10]

Årskurs 3 i Bredaryd  [6/10]

Dags att sälja majblommor  [7/10]

Emma Lindahl berättade  [8/10]

Väska med det som kan säljas  [9/10]

Lite info...  [10/10]

Ann-Marie Eriksson och är med i styrelsen för Bredaryd-Lanna Majblommeförening och trots att hon gått i pension som lärare är hon engagerad. Hon tycker att det är mycket viktigt att eleverna medverkar och att man sedan som förälder kan söka bidrag.

I Bredaryd-Lanna brukar man sälja för drygt 50 000 kronor om året. Skolbarnen får själva 10 procent av försäljningssumman, skolan lika mycket och sedan går 40 procent till Majblomman centralt. Kvar blir 40 procent som man kan dela ut lokalt.
– Det kan handla om hjälp till glasögon, cykel, idrottskläder eller annat så att alla ska kunna vara med i gemenskapen, säger Ann-Marie Eriksson.

I Bredaryds skola är det eleverna i årskurs 3–6 som säljer majblommor. De allra flesta eleverna är men men det är helt frivilligt. Föräldrarna är som regel mycket positivt inställda till att deras barn får lära sig hur man gör som försäljare och att man samtidigt också kan göra en insats för andra barn.

Emma Lindahl från Värnamo är lärare i årskurs 3 vid skolan i Bredaryd och hon delade tillsammans med kollegan Birgitta Ahlinder ut majblommor till de elever som ska sälja.

Majblomman är i år för övrigt 110 år.

Man kan läsa mer om majblomman på http://www.majblomman.se

Taggar

Dela