Nyheter

Tre syskon i kommunpolitiken

Nyheter En i Värnamo kommun, en i Vaggeryds kommun och den tredje i Gislaveds kommun. Det är numera i det närmaste full styrka i politiken från en syskonskara i bygden.

Raymond Petterson och Carina Johansson gick till val och för båda blev det framgångar. Privatbild

De tre är Raymond Pettersson, Värnamo, Carina Johansson, Anderstorp och Olof Sjöholm, Hagshult. Olof är yngst av de tre och den som nu gör entré i kommunpolitiken:

– Jag har alltid varit politiskt intresserad och det kommer nog från min pappa, säger Olof som var med på listan till kommunfullmäktige i Vaggeryds kommun.
Han blev inte invald men det väntar ändå kommunala uppdrag för honom. Exakt var det blir är inte till 100 procent klart men offentliggörs ganska snart.

Pappan Hans Pettersson, som bor i Fryele, blev tidigt Bondeförbundare, alltså Centerpartist, och tre av hans fyra barn är nu aktiva i samma parti. Den fjärde bor i trakten av Falköping men hon har inte engagerat sig i politiken. Ännu är kanske bäst att säga.

Storebror Raymond, är 22 år äldre än Olof och en veteran i politiken. Han bor i Värnamo men jobbar sedan många år tillbaka som lärare på Fenix Kunskapscentrum i Vaggeryd. Han sitter i regionfullmäktige och i kulturnämnden i Värnamo och har en rad andra uppdrag.

Olof Sjöholm, ny i kommunpolitiken. Arkivbild

– Kul att Olof kommit med i politiken, säger Raymond om sin halvbror som också han har en del föreningsuppdrag.
– Det blir ofta så när man är uppvuxen på landet och vill vara med om att påverka, säger 56-årige Raymond.

Carina är två år yngre än Raymond och har på senaste tiden varit minst sagt i hetluften. Hon är nämligen föreslagen som kommunstyrelsens nya ordförande Gislaveds kommun där hon sedan tidigare är kommunalråd.

– Det var i Värnamo jag började engagera mig i politiken och CUF. Mitt första uppdrag blev i socialnämnden när jag var 20 år. Jag och Raymond har sedan följts åt med att vara politiskt engagerade, säger Carina.
– Jag har bott i både Värnamo och Vaggeryds kommun innan jag flyttade till Anderstorp, noterar hon.

Vid jul, födelsedagar eller andra tillfällen som de träffas blir det gärna politiskt snack.
– Fast det är nog inget som våra respektive alltid uppskattar, avrundar Olof Sjöholm.

Taggar

Dela