Nyheter

Tre nya och ett omsök

Nyheter Stort behov av kompetens i flera branscher gör att Campus Värnamo lämnar in tre yrkeshögskoleansökningar om att få starta nya utbildningar för försäkringsrådgivare, javautvecklare och cybersäkerhetsspecialister. Dessutom är en ansökan inlämnad om att få fortsätta med yrkeshögskoleutbildningen 3D-printtekniker.

Campus Värnamo fortsätter med utveckling inom yrkeshögskolan med tre nya yrkeshögskoleansökningar. Bild: Pressbild

I tisdags lämnade Campus Värnamo in ansökningar om att få starta tre nya yrkeshögskoleutbildningar: försäkringsrådgivare, javautvecklare och cybersäkerhetsspecialist. Dessutom lämnades de in en ansökan om att få fortsätta utbilda 3D-printtekniker. Tre utbildningsansökningar är tillsammans med Tekniska högskolan i Jönköping som huvudman och, en för året ny samarbetspartner, Yrgo som är Göteborg stads motsvarighet till Campus Värnamo. Besked lämnas av Myndigheten för yrkeshögskolan i januari 2023 och blir utbildningarna beviljade startar de i augusti 2023.

– Vi på Campus Värnamo är både glada och stolta över att få förtroendet från flera branscher och arbetsgivare att få vara med och bygga nya utbildningar för framtiden, säger Niclas Stensson, utvecklingsstrateg på Campus Värnamo.

Kortfakta om de fyra ansökningarna

3D-printtekniker – omsök

400 yrkeshögskolepoäng, 2-årig, 20 platser och på distans med Tekniska högskolan som ansvarig utbildningsanordnare. En pågående utbildning som skolan ansöker om att få fortsätta med.

Försäkringsrådgivare – ny

400 yrkeshögskolepoäng, 2-årig, 35 platser och på distans med Tekniska högskolan som ansvarig utbildningsanordnare.

Javautvecklare – ny

400 yrkeshögskolepoäng, 2-årig, 20 platser och på distans med Tekniska högskolan som ansvarig utbildningsanordnare.

Cybersäkerhetsspecialist – ny

400 yrkeshögskolepoäng, 2-årig, 35 platser och på distans med Yrgo, Göteborg stad som ansvarig utbildningsanordnare. Tre studieorter Göteborg, Piteå och Värnamo.

Taggar

Dela