Nyheter

Tre matcher på en och samma dag i London

Nyheter Det handlar mycket om VM i fotboll och annan fotboll hos Veine Oskarsson med barn och andra familjemedlemmar.

Alla älskar fotboll

Veine har sett ett tiotal VM-finaler och det intresset och även intresset för flyg har gått i arv till dottern men även till Veines måg Owe Eklöf.

Som en julklapp fick Owe en present som heter duga: Resa till London för tre matcher i de två högsta engelska ligorna Premier League och Championship på en och samma dag.

Han fick glädjas åt följande tre matcher:
Tottenham – Southampton 5–2
Chelsea – Brighton 2–0
Brentford – Aston Villa 2–1

I Sverige är Annandagen den stora bandydagen och i England är det i stället fotboll som gäller på det de kallar Boxing Day.

– En fantastisk upplevelse, säger Owe när vi dagen efter träffas i familjen Oskarssons villa alldeles vid Hjortsjön i Vaggeryd.

Owe landade i London tidigt Annandagen och sov över från kvällen till morgonen därpå på flygplatsen Gathwick. Sedan bar det hemåt igen.
– Det var lite av drömmen att få se fotboll på annandagen i England, säger 31-årige Owe.

Han fick bland annat se Harry Kane göra tre mål för Tottenham men allra mest tror Owe att han kommer att minnas matchen i Brentford:
– En fantastisk arena, säger han.

Veine Oskarsson, fotbollsfantast

Owe och hans ett år yngre Josefin jobbar båda inom flyget. Owe är flygledare och Josefin pilot. Owe är uppvuxen i Täby utanför Stockholm och spelade lite fotboll upp i juniorålder. Laget i hans hjärta är Hammarby och i England Newcastle.

Josefin har också ett stort intresse och annat kan man inte få annat när man har Veine som pappa. Josefin har ”kommit till” tack vare fotbollen. 1978 var Veine i Argentina för att se VM-finalen och i samband med resan till Sydamerika träffade han Ruth från Chile som kom att bli hans hustru och de fick sedermera dottern Josefin.

Owe och Josefin bor numera i Sollentuna och de har två små tjejer. Den äldsta är två år och den yngsta åtta månader. Båda har fått följa med på fotboll så det är nog inte konstigt om de också får en kärlek till denna idrott. Flickorna heter Bianca och Sienna.

Även 2018 kommer det att bli mycket fotboll. Veine siktar exempelvis på att resa till VM i Ryssland. Han har sett de flesta VM-finalerna från Sverige 1958 och framöver. Det har blivit elva hittills.

Vi lär nog få återkomma till familjen Oskarssons fotbollsäventyr fler gånger under 2018.

Samling för fotbollsfantaster...

Taggar

Dela