Nyheter

Trappar upp åtgärder för att förhindra smittspridning

Trappar upp åtgärder för att förhindra smittspridning

Nyheter Rött ljus i kommunen men ingen smitta i verksamheten. Värnamo kommun trappar upp sina åtgärder för att förhindra ökad smittspridning.

Under ett ledningsgruppsmöte beslutade Värnamos kommunledning att trappa upp åtgärderna för att covid-19 inte ska få fäste i verksamheten.

– Vi ska leva efter våra riskbedömningar och det är ett arbete som pågår i alla förvaltningar. Vi kan inte se någon smitta i vår verksamhet och inga i våra boenden är sjuka i covid-19. Vi tar smittläget på stort allvar och det gäller att vara konsekvent, säger kommundirektören Ulf Svensson.

Barn och utbildningsförvaltningen arbetar efter att max tre personer får närvara på fysiska möten. Över den gränsen gäller digitala möten.

– Varje lärare får även möjlighet att jobba hemifrån. De får möjlighet att göra allt förberedande arbete hemifrån. Förvaltningens administrativa avdelning har även börjat glesa ut. Under en treveckorsperiod pågår den här utglesningen av personal, för att sedan utvärderas. Det generella budskapet är att kan möten hållas digitalt så är det bra. På fysiska möten ska det glesas ut mellan personalen, säger Ulf Svensson.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Trappar upp åtgärder för att förhindra smittspridning

En liten men ack så viktig reflektion gällande kommundirektörens uttalande: Jo vi har smitta i den kommunala verksamheten… såvida jag inte helt fattat fel så tillhör de skolor med coronautbrott den kommunala verksamheten.

Stämmer. De finns inte rätta medel för alla olika sektioner. Vissa sektioner som arbetar med täta klientmöten har inga handskar, inga munskydd. Kommunen är inte ute efter att skona sin personal. De är ute efter att göra ett gott intryckt utåt sett.

Fått höra, till mitt idel öra att vissa i sektorn inte fått, varken medel eller handskar…
Hur hjälper arbetsgivarna i kommunen dem?
Hur skonar de sin personal i samma andetag när gränserna på direktiv verkar vara mer uppluckrade ju längre från Stadens hus det är.
Eller finns det en inbördes klubb, som bestämmer vilka som ska dnka under i denna våg som kommer igen, och igen?
Man kan ju nästan inte låta bli att fråga…
Luften är ju fri, än idag… med baciller, virus av de alla slag.
För se det kittlar lite grann, för att sedan hela sanningen ska komma fram!

Kommentarsfunktionen är stängd