Nyheter

Traditionsenlig julgransinlämning i pandemiformat

Nyheter Värnamo Energi laddar för coronaanpassad julgransinlämning på onsdag.

För att kunna genomföra den årliga julgransinlämningstradition på ett corona-säkert sätt, så erbjuder Värnamo Energi i år att du kan lämna din julgran utomhus på gården vid värmeverket på Energivägen.

– För att undvika all fysisk direktkontakt så delar vi inte ut någon trisslott och bjuder inte på korv och kaffe. För att säkerställa att det inte bildas bilköer, förlänger vi öppettiden och kommer att ha vår grind öppen från kl 12.00 ända till klockan 19.00. Området för graninlämningen kommer att vara bemannat och tydligt uppmärkt så att en drive-in och avlämning kan ske smidigt med väl tilltagna avstånd och hänsyn tagen till tillåtet antal personer per yta. Vi är glada för att människor vill miljöåtervinna sin julgran och ber alla som har möjlighet att komma under dagtid, så att inte för många kommer under kvällen, säger Madeleine Ståhl, marknadskommunikatör på Värnamo Energi.

Drygt 3 miljoner av Sveriges 4,5 miljoner hushåll köper sig en färsk gran till jul, enligt statistik från Skogssverige. Om alla granar eldades upp i värmeverk och blev till värme eller el, så skulle de kunna värma 1 200 villor under ett helt år. En enda gran ger el nog att köra fyra maskiner tvätt.

Taggar

Dela