Nyheter

Tjuvfiske avslöjat

Nyheter I helgen togs en tjuvfiskare på bar gärning vid Kalvsjön.

I helgen togs en tjuvfiskare på bar gärning vid Kalvsjön. Foto: Läsarbild

I söndags hade en av medlemmarna i Värnamo sportfiskeklubb fisketillsyn vid Kalvsjön. På plats vid sjön upptäcks en person fiska med otillåten metod, vilket resulterar i att tillsyningsmannen beslagtog fiskeutrustning på plats och en anmälan om tjuvfiske är upprättad. Personen som är anmäld är från Växjö.

– Vi har haft stora problem med tjuvfiske i dessa corona-tider. Fler fiskare vid sjön har även dragit till sig fiskare med oärligt uppsåt tyvärr, skriver Mikael Persson Korpihalme, ordförande i Värnamo sportfiskeklubb i ett mejl.

Taggar

Dela


16 reaktioner på Tjuvfiske avslöjat

Vad kostar ett fiskekort nu för tiden 200 kronor eller mer för 3 fiskar hur många är det som får 3 fiskar? Något som är sjukt det är att icke medlemmar får låna båt. Ni kan ha fiskekort med båt så det blir rättvist för alla. Jag har empati för dem som lägger mycket pengar utan fisk tar till magott eller power för att få en fisk när det bara vakar ute i sjön. Jag fiskar med fluga – har varit där en gång det var för dåliga platser för flugfiske för de som jag kan flugfiska med lång lina ute visst det tog mig dju timmar för att få två fiskar. Nej, låt folk hyra båt – en förening ska inte gå med vinst

Jag är storfiskare. Att fisken ni planterar skulle kosta 90 kronor per kilo – det var en dyr fisk. Var köper ni den? Sedan sa du något om om exklusiva fiskar ni planterar. Vd är det för fisk mer än regnbåge? Jg vet ni har lite öring som är självförödande. Vad heter de exklusiva fiskarna?

Kim du vet väl att det som är gratis betalar någon annan för.

Eller komma till sjön av någon som kör mig bort med öl och grilla en heldag utan att fiska det har jag rätt till

Helt rätt fiskemannen. Jag har besökt Kalvsjön ett antal gånger utan någon större fiskelycka men jag lipar inte för det. Det mesta kostar i dag och vill man inte betala så får man väl stanna hemma eller utnyttja allemansrätten.

Jag har aldrig köpt ett fiskekort för att fiska. Men sedan har jag faktiskt vett nog att bara ta med mig fisken som inte är planterad. Det jag inte bidragit med tillhör inte mig.

Bra, ska köpa fiskespö och börja fiska abborre, sägs vara god. Hybridfiskar som inte kan föröka sig är inte min grej. Går på naturens tillgångar i stället.

Hej Kim!
Som jag skrev i första svaret så verkar du inte veta något om det du skriver. Att tjuvfiska är likställt med stöld, är det en okej små sak? Att fiska i ett sådant vatten är inte att jämföra med lokala skogssjön där man fiskar abborre och gädda. I dessa vatten sätts det i fisk som kostar cirka 95 kronor per kilo och man är tvungen att lösa ett fiskekort som brukar kosta 220–300 kronor. Då får man fånga tre fiskar på detta kort (vanligaste fångstkvoten, finns andra med 2–5 fiskar). Det betyder att skulle alla kortköpare fånga tre fiskar så går klubben back cirka 90-150 kronor då snittvikt på planterad fisk är 1,3 kilo. Att fiska i ett sådant vatten är exklusivare och helt frivilligt, vi annonserar inte eller marknadsför oss. Mitt råd till dig Kim är att börja fiska, det är väldigt avkopplande och trevligt. Sedan så kanske du kan skriva om något du känner till med och förstår.
/Mikael Persson Korpihalme

Hallå Mikael, så fort jag läste detta fattade jag att detta skulle vara du som skriver. Allt vad jag vill säga är att det ska bli så stort av småsaker och allt skrivs nuförtiden. Jag säger också att det är för dyrt att stå vid en sjö och betala fler hundra kronor för 2 fiskar kanske. Tycker det är löjligt att allt ska skrivas. Ha det gott

Hej Kim!
Om du inte är en fiskare så undrar jag varför du skriver på denna tråd. En ideell förening som möjliggör för allmänheten att kunna fiska exklusiva fiskarter som kostar stora summor att plantera i den arrenderade sjön som sköts av medlemmar, skänker inte pengar och tid till oseriösa fiskare. Sjön har rykte om att vara en av Sveriges bästa vatten för att klubben sköter om sjön och fiskplantering. När sedan fiskare fiskar på otillåtna sätt eller utan fiskekort så polisanmäler klubben alla dessa.

En enkel fråga till dig Kim: Om du köper en lott och inte vinner, begär du då pengarna tillbaka?

Mikael Persson Korpihalme

Wow vad farligt det är. Det är naturtillgångar som alla borde ha rätt till. Att det kostar att plantera fisk förstår jag, men det borde skötas av staten och ge all chans att fiska. Fiskar inte själv, men känner folk som lägger enorma summor på fiskekort. Då borde man få pengarna tillbaka om man inte får hugg borde man prata om också.

Kommentarsfunktionen är stängd