Nyheter

Till NM och VM

Nyheter I veckoslutet väntar stortävlingar inom filateli och vykort för tre medlemmar från Värnamo Filatelistförening.

Stig-Arne Svensson visade senast sina försändelser kring luftpost vid en utställning i Halmstad. Arkivbild  [1/4]

Björn Jonasson visar sitt exponat om Madeira i Brasilien.  [2/4]

Inga frimärken men ändå brev, så kallad förfilateli med anknytning till Tofteryd, Rydaholm med flera orter.  [3/4]

Stig-Arne Svensson och Per Bunnstad ställer ut i Danmark.  [4/4]

De tre är alla med i föreningen men bosatta på andra orter: Björn Jonasson, Hestra, Stig-Arne Svensson, Gnosjö och Per Bunnstad, Skillingaryd.

– Det är trevligt att vi fått med tre medlemmar från vår förening på dessa fina utställningar, säger Ronald Fasth, ordförande i föreningen.

Han menar att medlemmarna lagt ned hundratals timmar och det handlar om verkligt kulturarbete.

Björn ställer ut sitt posthistoriska exponat ”Madeira postal history” i Brasiliens huvudstad Brasilia 24–30 oktoner Han är av sju svenskar som är med i tävlingsklasserna men väljer att inte besöka denna internationella utställning.

Per Bunnstad var också antagen till Brasilia med sitt posthistoriska exponat ”Västra Jönköpings län” men drog tillbaka detta. Han har i stället valt att visa det vid Nordia i Vejle i Danmark kommande helg 27–29 oktober. Det är något av ett nordiskt mästerskap och i denna klass är det mycket tuff konkurrens med ett 60-tal deltagare.
Per har lagt uppskattningsvis 500 timmar de senaste åren för att bygga om sitt exponat närmast från grunden sedan han senast fick detta jurybedömt i Israel 2008. Nu utgår han från postvägar fram till 1894 som Jönköping-Ljungby och Jönköping-Halmstad för att ta ett par exempel.

Stig-Arne Svensson har fortsatt att bearbeta sitt exponat i klassen luftpost: Svenska luftpostförbindelser till utlandet 1920–1945. I denna klass medverkar i övrigt två utställare vardera från Norge och Danmark samt en från Island. Stig-Arne fick förra året goda 85 poäng vid en utställning i Halmstad. Maximala poängen är 100 men det har nog ingen någonsin fått.

I Vejle har Per Bunnstad även med sitt vykortsexponat Albatross – en dramatisk händelse under första världskriget.

Det är drygt 25 svenska utställare i Vejle. Totalt är det närmare 200 exponat som ska bedömas av juryn och på lördag kväll står det klart hur det gått för de två från Värnamo FF och kanske är det då även officiellt hur det gått för Björn Jonasson i Brasilien.

Sista sidan av 64 i Per Bunnstads exponat från Västra Jönköpings län.

Taggar

Dela