Nyheter

Swedbank satsar på entreprenörer

Nyheter Nu lanserar Swedbank en av sina största satsningar någonsin – tävlingen Swedbank rivstart.

Ulf Månsson. Arkivbild

– Satsningen syftar till att hitta nya entreprenörer med en stark affärsidé och en vilja att göra samhället bättre. De vinnande entreprenörerna erbjuds var sitt startbidrag på 250 000 kronor och ett skräddarsytt upplägg för att utveckla och genomföra idén, berättar Ulf Månsson som är chef för kontoren i Vaggeryds och Värnamo kommuner.

Han pekar på att Sverige har en lång tradition av företagande och entreprenörskap.
– Att det varit så framgångsrikt bygger på att det funnits och finns människor som vågar utmana sina egna och omgivningens tvivel och fördomar för att förverkliga sina drömmar och idéer genom att starta företag.
– Jag tror att ni håller med om att samhället har mycket att vinna på om fler förverkligar sina drömmar och idéer och startar företag som anställer, exporterar och växer. Vi på Swedbank tror nämligen att det är från nya och växande företag som många av de nya jobben måste komma. Därför sätter vi nu fokus på företagande och företagares utmaningar generellt samtidigt som vi tar ett initiativ för att bidra till att Sverige får fler entreprenörer. Vi vill ge fler möjligheten att våga ta klivet till att realisera sina drömmar om att starta ett eget företag.

Tävlingen Swedbank rivstart pågår 1 juni till 31 augusti.
– Vår förhoppning är att detta kommer att sätta igång många människor här i Värnamo och Vaggeryds kommuner för att få råd om företagande och entreprenörskap. Det ser vi positivt på och vi ser fram emot att fortsätta stötta och utveckla det lokala företagandet, avslutar Ulf Månsson.

Taggar

Dela