Nyheter

Svedberg ny ordförande för kommunens Socialdemokrater

Nyheter Det blev ett tronskifte när Socialdemokratiska Arbetarkommunen på söndagen höll sitt årsmöte. Vid söndagens årsmöte så ersattes förre ordföranden, Pär AJ Persson av Bo Svedberg, Bredaryd.

Bo Svedberg valdes på söndagens till ordförande för Socialdemokratiska Arbetarkommunen i Värnamo  [1/3]

Nya Arbetarkommunen  [2/3]

Avtackade Ulla Gradeen. Från vänster Britt-Marie Sellén Nilsson, Ulla Gradeen samt nya orsdflöranden i Arbetarkommunen, Bo Svedberg  [3/3]

Skiftet av ordförande var väntat. Som Värnamo.Nu skrivit om tidigare i vinter så valdes först Persson till kommunfullmäktiges ordförande. Bara för att vid nästa fullmäktigemöte tvingas att avgå. Orsaken var framför allt att hans egna parti gjorde en kovändning och föreslog bifall till tidigare Alliansens kandidat, Camilla Rinaldo Miller (KD). Resultatet blev att Pär AJ Persson avsade sig alla politiska uppdrag för Socialdemokraterna.

Hans stol i kommunfullmäktige har sedan dess stått tom.
För Socialdemokraterna i Värnamo kommun var Perssons avsägelse en kännbar förlust.
– Ja, jag kommer att sakna honom, både som kamrat och som socialdemokratisk politiker.
– Det blir inte lätta att ersätta Persson, han var en frisk fläkt inom politiken här i Värnamo berättar nyvalde ordföranden Bo Svedberg.

Årsmötet på Bredaryds Bygdegård blev ett välbesökt möte.
Det var medlemmar från kommunens socialdemokratiska föreningar som tillsammans hade 45 personer på plats.
– Vi har nio olika föreningar som ingår i Arbetarkommunen.
– Det är både fackligt-politiska organisationer, SSU, partiets kristna systerorganisation, Socialdemokrater för tro och solidaritet. Dessutom flera olika S-föreningar.

Årsmötet leddes för övrig av tidigare kommunalrådet Ulla Gradeen. Hon har avsagt sig alla politiska uppdrag på grund av sjukdom.
– Men Ulla Gradeen kommer att  finnas med oss lite ändå, trots att hon inte har några uppdrag.
– Hon kommer att finnas kvar som en mentor för oss Socialdemokrater.
– Ullla Gradeen har ju mycket stor erfarenhet av politiken och jag är glad att vi ska kunna använda hennes som ett bollplank även i framtiden, säger Svedberg,

En av arbetarkommunens arbetsuppgifter är att samordna partiets politik i kommunen. Bo Svedberg avslöjar att partiet nu ska fokusera på ett ökat samarbete mellan de olika organisationerna.
– Nu väntar ju EU-valet.
– Valet blir ett bra tillfälle för oss att bättra på vårt samarbete mellan arbetarkommunens medlemsorganisation, avslutar den nyvalde ordföranden.

Taggar

Dela