Nyheter

Succén Hitta ut fortsätter även i år

Nyheter Ut på tur, aldrig sur! Under den devisen fortsätter nu fjolårets stora succé med friskvårdskampanjen Hitta ut.

– Nu kör vi Hitta ut igen, den här gången är banorna mer anpassade för cyklister, säger Bosse Ybe, ordförnade i OK Stigen.

Det är OK-Stigen och BSOK i Bredaryd som tillsammans arrangerar Hitta ut i Värnamo kommun.
Bosse Ybe, ordförande för OK Stigen berättar att Hitta ut i år har några nyheter. En är att kartorna som förra året skickades ut till alla hushåll i kommunen i år inte skickas ut.

– Det kostade mer än det smakade. Men kartorna kommer att finnas tillgängliga på flera ställen. Exakt var kan man se på vår hemsida.
– Kartor och mer information finns också i vår app, Hitta ut, förklarar Ybe.
En annan nyhet får för det här året är att året banor kommer att vara mer tillgängliga för de som vill cykla runt och jaga kontroller.

Förra året så deltog mellan 600 och 700 kommuninvånare. Tillsammans gjorde dessa cirka 20 000 kontrollbesök i kommunen. Totalt i hela landet så handlade det om cirka en miljon gånger totalt som kontrollerna besöktes av deltagare i den riksomfattande kampanjen Hitta ut.

Bosse Ybe berättar att huvudsyftet med kampanjen framförallt är att få folk att komma ut och röra på sig. En positiv bieffekt till detta är att även intresset för orientering har ökat.
– Vi har haft många deltagare i våra intensivkurser i orientering, berättar Ybe.
För deltagarna i Hitta ut så finns det även andra fördelar med kampanjen.
–Vi lottar ut mängder av fina priser som våra sponsorer skänkt. Det är både presentkort och olika föremål som man kan vinna. Ju fler kontroller man hittar desto fler vinstchanser har man.
– Dessutom, om man är ute på semester så kan man leta kontroller även på andra orter runt om i landet, avrundar Bosse Ybe.

Taggar