Nyheter

Största prisuppgången på bostadsrätter i Värnamo på fem år

Nyheter Priserna på bostadsrätter steg med 20 procent i Värnamo kommun under de senaste tre månaderna. Det är den starkaste prisutvecklingen sedan 2016, visar den senaste mäklarstatistiken.

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

Även i hela Jönköpings län ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på 5 procent.

Bland kommunerna i Jönköpings län stiger priserna på bostadsrätter i tre av tre kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Värnamo där priserna steg med 20 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för bostadsrätter i tio av länets 13 kommuner.

Sammanlagt såldes 52 bostadsrätter i Värnamo kommun mellan februari och april till ett genomsnittligt pris på 1,2 miljoner kronor. I fjol gjordes 58 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 704 bostadsrätter för i snitt 1,9 miljoner kronor.

Villapriserna steg mellan februari och april med 13 procent i Värnamo kommun. Det är en betydande uppgång jämfört med det gångna året då priserna i snitt ökat med 4 procent.

Även i hela Jönköpings län ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 3 procent.

Bland kommunerna i Jönköpings län stiger priserna på villor i fyra av sju kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Vetlanda där priserna steg med 14 procent. I Nässjö däremot sjönk priserna med 7 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i sex av länets 13 kommuner.

Sammanlagt såldes 65 villor i Värnamo kommun mellan februari och april till ett genomsnittligt pris på 2,5 miljoner kronor. I fjol gjordes 52 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 597 villor för i snitt 2,7 miljoner kronor.

Mellan februari och april noterades inga försäljningar av fritidshus i Värnamo.

I hela Jönköpings län såldes nio fritidshus för i snitt 1,5 miljoner kronor.

Eftersom det gjorts färre än 25 försäljningar redovisas inga uppgifter om prisutveckling för fritidshus i Värnamo den här månaden.

Källa: Pressmeddelande från Newsworthy

Taggar

Dela