Nyheter

Stormöte om Folkets Park

Nyheter Området kring Folkets Park i Värnamo ska förvandlas till ett attraktivt område för skola, kultur, idrott och rekreation.

Lennart Stockhaus hoppas att många Värnamobor kommer till mötet i morgon för att ge sin syn på hur verksamheten ska kunna utvecklas i framtiden.

Folkets Park i Värnamo vill nu ha allmänhetens synpunkter på hur ett framtida Folkets Park ska se ut i Värnamo. Därför har föreningen bjudit in till ett stort idémöte i morgon. Mötet hålls passande nog i danstrotunda, en byggnad som hotats med rivning och som ledningen för Folkets Park vill ska rustas upp och bli kvar.
Styrelsen för Folkets Park i Värnamo, med ordförande Lennart Stockhaus i spetsen har förutom allmänheten  också  bjudit in politiker och tjänstemän från kommunen till morgonen möte.
Styrelsens ståndpunkt är kristallklar, man vill ha kvar parken, renovera den och utveckla verksamheten.
Föreningen har också bjudit in Margareta Ståhl från Folkets Parks riksorganisation.
Ståhl har bland annat forskat kring Folkets Parkteatrarna i Sverige och tittat på vilken betydelse parkerna har spelat för den svenska kulturen.

En annan som också är inbjuden är arkitekten Per Forsberg.
Han har arbetat med att förnya de svenska folkparkerna för att de ska kunna möta dagens och framtidens behov.
Lennart Stockhaus hoppas nu på en stor uppslutning kring till mötet och att Värnamoborna ger sin syn på hur Folkets Park ska kunna fungera i framtiden.
Hans förhoppning är också att man ska kunna modernisera Folkets Park så att det går att bedriva verksamhet i parken året om.

Taggar

Dela


1 reaktion på Stormöte om Folkets Park

Tyvärr kan jag inte komma till mötet. Men kör hårt för parkens bevarande. Har många härliga minnen därifrån genom åren.

Kommentarsfunktionen är stängd