Nyheter

Stor risk för skogsbränder – här är försäkringsbolagets tips

Nyheter Det varma vädret håller i sig och risken för bränder i skog och mark är mycket stor på många håll runt om i Jönköpings län. – Det finns flera saker som många kanske inte riktigt känner till när det kommer till främst skogsbränder, säger Anna Werbitsch Arnell som är lantbrukschef på Länsförsäkringar Jönköping.

Varje år brinner det 3 000–4 000 gånger i skog och mark i Sverige enligt SMHI och sommaren 2018 blev bevis på hur omfattande och kostsamma skogsbränder kan bli.

– Vi hoppas givetvis att årets sommar inte kommer i närheten av torkan och bränderna sommaren 2018. Det var många som drabbades hårt och som har känt av konsekvenserna långt senare, säger Anna Werbitsch Arnell.

Skogsbränder inträffar vanligen mellan maj och juli och spridningshastigheten varierar beroende på miljö och väder. Just nu är spridningsrisken mycket stor på många platser runt om i landet, både i norr och i söder. Samtidigt finns det flera saker som är bra att veta när det kommer till skogsbränder ur ett försäkringsperspektiv.

– Det många kanske inte känner till är att det är du som skogsägare som ansvarar för efterbevakningen. När branden är släckt och räddningstjänsten lämnat platsen så är det skogsägarens ansvar att efterbevaka och se till att branden inte blossar upp igen.

Källa: Pressmeddelande

Taggar

Dela