Nyheter

Stiftelsen Borgen föreslås upplösas

Nyheter Det är innebörden i ett förslag från tekniska utskottet till kommunfullmäktige

Arkivbild

Stiftelsen Borgen bildades 1983 i samverkan mellan Värnamo kommun, OK Stigen och Friluftsfrämjandet. Stiftelsens uppdrag var att främja och utveckla friluftslivet tillsammans med föreningarnas ideella krafter. Det uppfördes en servicebyggnad i Alandsryd som stiftelsen ägt och förvaltat.

Stiftelsen har ett avtal med Värnamo kommun som gäller till våren 2022, men de har konstaterat att de saknar resurser för underhåll och för att möta nutidens krav. Därför har stiftelsen skrivit till kommunen där de önskar att kommunen tar över byggnaderna. Alla inblandade parter i stiftelsen är överens om att det är den bästa lösningen. Enligt stadgarna är det kommunfullmäktige som ska fatta beslut i frågan.

Tekniska utskottet föreslår kommunfullmäktige att tillåta att stiftelsen Borgen får sälja byggnaderna på Alandsrydsområdet. Dessutom föreslås att stiftelsen Borgen upplöses när byggnaderna är sålda eftersom de då inte längre uppfyller stadgarnas syfte.

Även om stiftelsen upplöses kommer föreningarna att ha inflytande över kommande utveckling genom att de har garanterade platser i det utvecklingsråd som bildats för områdets utveckling.

Taggar

Dela