Nyheter

Startar e-handelsportal i Värnamo

Värnamo.nu

Nyheter – Samtidigt som detaljhandeln går väldigt starkt, så brottas samtidigt handeln med låga marginaler till följd av tuff konkurrens från exempelvis e-handelsbolag och i vårt fall även externa Köpcentrum.

När vi pratar e-handel så beräknas årets julhandel totalt omsätta cirka 70 miljarder kronor varav e-handeln förväntas omsätta cirka 20 miljards. E-handeln ökar med nästan två miljarder mot föregående år, berättar Anders Wallin som är centrumledare för Värnamo City.

– Fördelen som den traditionella butikshandeln har är ”kläm- och känn-faktorn”. En stor andel av köparna vill testa varan innan köp och man vill inte vänta på att få den levererad. För att locka både nätshopparen och dessutom tillgodose den som vill ”klämma och känna” på produkten så krävs att handeln i framför allt städer i Värnamos storlek mer anammar Omnikanalshandeln, det vill säga. möjliggör köp via olika kanaler som webb och butik. Butiken måste finnas där kunden vill att den ska finnas. Under 2016 kommer Värnamo City som stöd för butikerna att erbjuda en e-handelsportal. Förhoppningen är att vi på det sättet kan trygga intäkterna även framåt och bli ett självklart val för konsumenten.

– Värnamo ligger bra till gällande försäljningen 2015 och är efter Jönköping den klart starkaste handelsstaden i länet.

Taggar

Dela