Nyheter

I stället för Värnamo blir det distans

Nyheter Kommande helg 17–19 april skulle det ha varit en förbundskongress med kringaktiviteter i Värnamo men nu genomförs kongressen i stället på distans.

Jeanette Aronsson från förbundskansliet i Skillingaryd samt Värnamoföreningens styrelse med Håkan Oscarsson, Maria Gillberg, Baltsar Sandberg, Ronald Fasth och Niclas Eriksson planerade för stora aktiviteter.

Det är Skillingarydsbaserade Sveriges Filatelist-Förbund som skulle haft stora frimärks- och vykortsdagar i Arken i Värnamo 17–18 april och kongress i samma lokaler 18–19 april. På grund av risk för coronasmtitan blir det nu inget av detta.

– Tråkigt för alla engagerade medlemmar som har ett stort intresse för denna samlarverksamheten, säger kommunalrådet Hans-Göran Johansson (C) som skulle har varit ordförande under kongressen.

Värnamo Filatelistförening i samarbete med förbundskanslern hade lagt ned ett stort arbete på detta arrangemang. Det skulle ha varit en mässa med ett 20-tal säljare, en rad föredrag och lite mer. Historiska Sällskapet Gamla Wernamo hade också engagerats.

Förbundet har nu valt att ha en kongress på distans. De flesta och viktigaste ärendena är just nu hos alla ombud som senast den 20 april ska ha lämnat in sina svar på bokslut, val av ledamöter med mera.

Övriga punkter som motioner och lite annat kommer preliminärt att hållas i anslutning en stor frimärksutställning i Malmö i september.

Värnamo har säkert goda möjligheter att få kongressen 2022 om man så önskar men det kanske inte känns lika intressant. Tanken var att kongressen skulle bli en del av firandet av Värnamo 100 år. Detta firande har för övrigt stannat av även i övrigt på grund av faran för corona.

– Vi får hoppas att vi ska kunna ansöka om att ha den år 2022. Mycket av det vi förberett går ju att använda även då, säger Ronald Fasth som är ordförande i föreningen.

2022 blir föreningen för övrigt 55 år och det kan ju vara något att fira…

Taggar

Dela