Nyheter

”Ställer till för mycket oreda”

Nyheter Britt-Marie Sellén Nilsson (S), andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden, är kritisk till hanteringen av nattisverksamheten.

Barn- och utbildningsnämndens vice ordförande Britt-Marie Sellén Nilsson (S) är kritisk till hanteringen av nattisverksamheten. Arkivfoto  [1/2]

Nattisverksamheten. Arkivfoto  [2/2]

I förra veckan berättade vi om barn- och utbildningsnämndens beslut att revidera riktlinjerna för nattisverksamheten. Ett beslut som innebär att verksamheten kommer att vara stängd varannan helg, på röda dagar och fyra veckor under semesterperioden. 

De helger när nattis kommer att vara stängt öppnas verksamheten upp vid klockan 20 på söndagskvällarna, så att barn till de som jobbar ständig natt får sova där. De som jobbar ständig natt kan inte reglera sina scheman på samma sätt som personal inom vård och omsorg, berättade Maria Johansson (C), barn- och utbildningsnämndens ordförande i en intervju. 

Britt-Marie Sellén Nilsson (S), andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden, ser kritiskt på beskedet.

– Det är ett steg i rätt riktning, men det räcker inte. Jag är glad att alliansen tänkte till över hur konsekvenserna blir. Bland annat upptäckte de att de som har ständig natt på industri inleder sina arbetspass på söndagskvällarna, men i grunden är vi emot att man gör de här förändringarna. 

Socialdemokraterna har i budgetförslaget för 2022 föreslagit 1 miljon kronor för att förstärka nattisverksamheten för 2022. 

– Vi tycker att det här en jätteviktig verksamhet och har avsatt pengar för att starta upp nattis helt igen. Att ha stängt varannan helg ställer till för mycket oreda. Det är för många föräldrar som är oroliga och undrar hör de ska klara av sin vardag. Det här är en viktig fråga och vi kan bara inte säga ja till att ha öppet varannan helg, säger Sellén Nilsson.

Taggar

Dela


4 reaktioner på ”Ställer till för mycket oreda”

Nattis är oerhört viktigt för alla som jobbar natt, våra medlemmar ska vara flexibla för att upprätthålla en bra service för invånarna, då måste vi vara beredda att det kostar något

Att vara en jämställd kommun kräver handling.Ett fungerande nattis är ett nattis som fungerar för alla ensamstående arbetande föräldrar. Även om det inte är lagkrav så borde det vara det i ett jämställt samhälle.

”Att ha stängt varannan helg ställer till för mycket oreda. Det är för många föräldrar som är oroliga och undrar hör de ska klara av sin vardag.” – så mycket bra sagt! Det är detta C inte vill förstå. Det enda C vill förstå är klirr i kassan för att finansiera byggnationsprojekt kommunen inte har råd med på platser kommuninvånarna inte vill. Om det finns några föräldrar som röstar C och påverkas av detta beslut så hoppas jag att man tänker två gånger vid nästa val.

Kommentarsfunktionen är stängd