Nyheter

Stabilt företagsklimat i Värnamo kommun

Nyheter Värnamo tappar och Gislaved öka mest i hela GGVV-regionen, Det framkom i dag när Svenskt Näringsliv presenterade sin senaste ranking av det lokala företagsklimatet i landet.

Här är rankingen för hela länet.

Samtliga kommuner i Jönköpings län placerar sig på den övre halvan i resultatlistan.
Bästa företagsklimatet har enligt listan företagarna i Gnosjö kommun. Där kan man stoltsera på en 24:e plats, totalt av landets 290 kommuner. Sedan förra rankingen 2018 så har kommunen bara tappat en placering,

Kärvare är det dock för företagarna i Värnamo. Där har företagarnas nya ranking gjort så att kommunen tappat 14 placeringar.
Värnamo återfinns nu på plats 36.

Även i Vaggeryd har kommunen tappat i rankingen. Ändå är Vaggeryds kommuns företagare mer nöjda med sin kommun än i Värnamo. Vaggeryd landar på plats nummer 30. Det innebär att Vaggeryd tappat 10 placeringar sedan förra året.

I Gislaved går det fortsatt uppåt i kommunrankingen. Gislaved klättrade 29 placeringar på listan. Men Gislaveds utgångsläge var betydligt sämre än övriga GGVV-kommuner. Kommunen rasade för något år sedan på listan. Ett intensivt arbete för att återupprätta företagarklimatet har  bland annat resulterat i att kommunen nu klättrat till plats 128 av 290 kommuner.

Värnamo kommun är en av länets kommuner som legat högt upp på listan under lång tid. 2008 var bästa året, då placerade sig kommunen på  plats 14. Sämsta året för Värnamo var 2014, då kommunen sjönk till plats 44.
– Det visar att Värnamo har haft ett långsiktigt fokus på näringslivsfrågorna i kommunen och sett till att inte luta sig tillbaka och vara nöjda.

– Även om man tappar några placeringar till plats 36 (-14) i år är det svårt att säga att det är dåligt företagsklimat i Värnamo kommun, säger Anna Gillek, regionchef Svenskt Näringsliv.
Enkäten som presenteras av Svenskt Näringsliv i dag har besvarats av det lokala näringslivet. De har svarat på en mängd frågor som handlar om relationen mellan näringslivet och kommunen. Bemötande, tillgänglighet och service är några av ämnena som finns med i enkäten

Anna Gillek, regionchef Svenskt Näringsliv

– Även om man tappar några placeringar till plats 36 (-14) i år är det svårt att säga att det är dåligt företagsklimat i Värnamo kommun, säger Anna Gillek, regionchef Svenskt Näringsliv.
Enkäten so presenteras av Svenskt Näringsliv i dag har besvarats av det lokala näringslivet. De har svarat på en mängd frågor som handlar om relationen mellan näringslivet och kommunen. Bemötande, tillgänglighet och service är några av ämnena som finns med i enkäten

Taggar

Dela