Nyheter

”Spikmattekvinnan” prejades av vägen på Lagastigen

Nyheter Kvinnan som polisen prejade av vägen på Lagastigen i dag är samma kvinna som polisen fick använda spikmatta till att få stopp på för några nätter sedan.

Två gånger den senaste tiden har polisen tvingats använda våld för att få stopp på den 35-åriga kvinnan när hon kört bil drogpåverkad.

Kvinnan som i dag tämligen handfast stoppades av polisen på Lagastigen är ett stort bekymmer för polisen.
– Det är ju rena turen att ingen skadades av kvinnans framfart, säger polisens talesperson, Björn Öberg.

Natten till den 21 november förföljde polisen polisen den 35-åriga kvinnan från Bor till Ohs. Där, strax norr om Ohs, lyckades polisen placera ut spikmattan så att kvinnan fick punktering på bilen och tvingades stanna. Efter den körningen är kvinnan misstänkt för grovt rattfylleri under påverkan av narkotika, grov olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik.

Klockan 03.30, natten mot den 23 november var kvinnan ute och körde bil igen. Då fick polisen stopp på kvinnan, tämligen odramatiskt. Stoppet skedde på 27:an, utanför Värnamo. I bilen hittade polisen då en okänd mängd narkotika. För den nattens händelser är kvinna nu misstänkt för grov olovlig körning samt innehav av narkotika. Polisen tog också bilen som hon körde i beslag.

I dag var det dags igen. Kvinnan skulle bli stoppad vid en rutinkontroll på Vråenvägen. Kvinnan vägrade stanna. Då började en biljakt som pågick under några minuter. Kvinnan körde runt Vråen, på Växjövägen och vidare innan det det tog stopp på Lagastigen, bara ett 100-tal meter från gymnasieskolan Figy.

För dagens körning är kvinnan misstänkt för drograttfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Hon fick även åka med till polishuset för provtagning. Polisen har också gripit kvinnan.

• Vad kan polisen göra för att sätta stopp för en person den här bilföraren?

– Ja, det är mycket svårt, säger Björn Öberg med en suck.
– Vi kan ju så klart försöka prata kvinnan till rätta.
– Det finns ju ett färskt exempel från Dalarna, då en 14-årig flicka omkom efter att ha blivit påkörd av en drogpåverkad förare, fortsätter han.

Han berättar också att polisen har möjlighet att gripa en person för att förhindra fortsatt brottslighet.

– Förra gången, när kvinnan stoppades med spikmatta så var det ju runt midnatt och inte mycket folk ute. Men i dag skedde det ju mitt på dagen, med mycket folk ute. Det var ju ren tur att ingen kom till skada. Jag tycker det här är rent förskräckligt, avrundar Björn Öberg.

 

Det behövdes bara en liten knuff från polisbilen för att kvinnan skulle tappa kontroll på bilen och tvingas stanna. Polisbilen fick bara några skråmor, personbilen blev i det närmaste totalhavererad, efter att bland annat träffat ett träd.

Taggar

Dela


7 reaktioner på ”Spikmattekvinnan” prejades av vägen på Lagastigen

Det var nära min dotter blev påkörd av galningen. Hon fick hoppa undan och blev rejält skärrad av händelsen.

Du måste vara en normal skattebetalande person för att kunna straffas i detta land, för vi har uppenbarligen råd till böterna, brottslingarna verkar det ju vara synd om… och de har inga pengar till böter. Men håller med Arvid, tyvärr är polisen jäkligt bakbunden där och skulden till detta är politikerna.

Otroligt!!
”Det är svårt” ”Vi kan ju försöka tala kvinnan till rätta”!! Ord från Polisen.
Hon är en fara för allmänheten. En fara för våra barn, när hon jagas mitt på dagen.
Klart hon ska vara inspärrad, redan efter första gången.
Fattar inte polisen det, ska han nog byta jobb.

Jag tycker du borde läsa på lite hur lagstiftningen ser ut. Det är inte polisen som avgör om en person ska bli ”inspärrad” utan domstol. Som i sin tur förhåller sig till de lagar som finns. För att ändra lagen så klaga på politikerna, inte polisen. Som sagt, rena turen att inte fler dör med tanke på alla knarkare i trafiken.

Du som kör bilen lär väl inte läsa det här, du har väl fullt upp med att ta droger och utsätta våra barn för en ökad risk att bli påkörda! Du är redan körd, men vi och våra barn vill gärna kunna gå/cykla utan galningar bakom ratten. Sök hjälp eller håll dig inomhus. /Hanna

Lås in henne. Det är svårt att köra bil ifrån fängelset.
Hade det varit USA så hade hon haft 10 år på nacken nu.

Kommentarsfunktionen är stängd