Nyheter

SPF-träff i novemberdiset

Nyheter En sockenstuga i novemberdis var skådeplatsen för SPF Bor-Rydaholms senaste månadsmöte.

En sockenstuga i novemberdis var skådeplatsen för SPF Bor-Rydaholms senaste månadsmöte. Arkivbild: Hans Bunnstad

Precis när sommartid övergått i normaltid den 1 november passade SPF Bor-Rydaholm på att anordna ett månadsmöte i sockenstugan i Rydaholm. Ett 60 tal pensionärer tog till sig vad styrelsen via ordföranden hade att informera om. Flera från styrelsen har varit på konferenser på plats och via webben. Det satsas mycket på ofrivillig ensamhet inom SPF-riks, distrikt och lokalt i föreningarna.

Även i vår förening försöker vi hålla ångan uppe på olika sätt. SPF-riks har fått igenom att det ska bli lättare att få kontakt med sjuksköterska inom vård och omsorg för digitalt svaga. Många föreningar har fått minskat antal medlemmar under coronapandemin, men vår förening har förr ökat.

Studierektorn Karl-Magnus informerade om flera planerade studiecirklar kommande vinter, men en del är inte klart med ledare. Vidare är det klart med ett enklare julbord den 6 december på Hjortsbergagården.

Efter fikat fick vi lyssna till två ungdomsledare från Svenska kyrkan i Rydaholm. De berättade intressanta glimtar från missionsbåten Shalom, där de varit deltagare. Det är Sveriges äldsta segelbåt och ligger på ostkusten. Där har det varit konfirmandundervisning och bibelskola med mera. En av lärarna är Jan Wahlström som varit pastor i Rydaholms frikyrka tidigare. En härlig sång avslutade deras programpunkt.

Träffen avslutades med vinstdragning av försålda lotter. 20 vinster togs om hand av glada vinnare innan nationalsången tog vid.

Text: Arvid Andreasson

Taggar

Dela