Nyheter

Spel, sport och spänning…

Spel, sport och spänning…

Nyheter SPF Seniorerna i Värnamo besöktes vid senaste månadsmötet av Thomas Wallh och Lennart ”Pillo” Svensson som berättade om bland annt Vaggerydstravet.

Anledningen var att få mer kunskap om trav inför föreningens travresa till Halmstad i april. Halmstads travbana är en så kallad mellanbana. De fyra stora banorna är Åby, Solvalla, Jägersro och Bergsåker

Verksamhetschef Camilla Nordén från Humana Hemtjänst presenterade dess verksamhet. De kan erbjuda personlig assistans, hemtjänst samt hushållsnära tjänster. Till det sistnämnda gäller RUT-avdrag. Biståndsbedömning gäller och taxan är densamma som för den kommunala hemtjänsten. Deras arbetstider är 07.00–22.30. De kan inte erbjuda trygghetslarm.

Från Studieförbundet Vuxenskolan informerade Maria Leifland om ett projekt kallat ”Försök inte lura mig” som är ett samarbete mellan SPF Seniorerna, PRO, Polisen och Brottsofferjouren. En informationseftermiddag blir det i Skillingaryd i april.

En enkät angående intresse av en eventuell resursmottagning presenterades. En dylik mottagning skulle i så fall bli utan tidsbeställning och möjlighet att få exempelvis sitt blodtryck, längd och vikt kontrollerad. Föreningen ställer sig positiv till detta

Information om vårens resor lämnades.

Mötet avslutades med kaffe och lotteridragningar.

Text: Leif Hultman
Foto: Elon Hallgren

Taggar
SPF

Dela