Nyheter

Sommarfint på Bollvivegården

Nyheter Med stöd av Norheds siftelse har demensboendet i Bor fått en ny fin uteplats där de boende kan njuta av fina sommardagar

Bild från Värnamo kommun

Bollvivegården i Bor (särskilt boende, demensavdelning) nu har tillgång till en uteplats med skärmtak och trädgårdsmöbler på markplan. Demensavdelningen är stationerade på andra våningen och de boende har tidigare endast haft tillgång till balkonger eftersom det inte finns staket runt hela boendet. De sitter mest på en gemensam balkong, där de sitter som små fåglar på rad, för att få plats.

Med medel från Norheds Stiftelse har de boende nu en uteplats med skärmtak, trädgårdsmöbler, gräsmatta, blommor och skugga från träden där de kan vara med bara en personal närvarande eftersom det är staket runt uteplatsen. 

Tänk att få möjlighet att gå barfota i gräset, känna vinden mot ansiktet och välja om du vill sitta i solen eller skuggan av ett träd! Förhoppningsvis kan de även få tillgång till en grill som gör att de boende även kan få känna lukten av en korv som grillas – all mat kommer färdig från centralköket i kantiner. En kvalitetshöjning förhoppningsvis. Som boende har du tidigare haft möjlighet till utevistelse dels på balkonger eller till beviljade promenader, i bästa fall 2ggr/vecka. Övrig tid har de varit inne oberoende av årstid. Boende på demensavdelningar är/kan vara väldigt pigga fysiskt.

Nu har de boende på demensavdelning i Bor möjligheter till mer utevistelse utan att de kostar mer personal tack vare medel från Norheds stiftelse – en positiv nyhet i en värld med många negativa nyheter.

Text: Privat

Taggar

Dela


1 reaktion på Sommarfint på Bollvivegården

Fantastiskt! Så härligt för både boende och personal att kunna vara ute och njuta.
Tack Annica Martinsson du är fantastisk som sett till att detta blivit av.

Kommentarsfunktionen är stängd