Nyheter

Misstänkt mordförsök i Värnamo

Nyheter Polisen fick vid 21-tiden i går kväll larm om en skottlossning på en parkering vid Gränsgatan i Värnamo. Vid kontakt med polisen uppges att ingen är skadad men senare greps två personer och åtalet kan bli mordförsök. Texten uppdaterad klockan 10.45 och 11.15.

  [1/3]

Avspärrat på Gränsgatan i Värnamo  [2/3]

  [3/3]

Torbjörn Lindqvist vid polisen säger att man gripit två misstänkta för att med flera skott ha försökt träffa en tredje person. Polismannen berättar att den beskjutne mannen lyckades ta skydd bakom en parkerad bil och klarade sig därmed. Några bilar på parkeringsplatsen träffades dock av skotten.

De två misstänkta är nu anhållna i avvaktan på den fortsatta utredningen.

Vad som ligger bakom beskjutningen är oklart.

Uppdaterat klockan 11.15; Gärningsmännen, som sitter anhållna för mordförsöket, är två män i 20 och 30-årsåldern. Just nu pågår intensiva vittnesförhör och tekniska undersökningar. Männen är kända sedan tidigare av polisen. Målsägande, en man i 40-års åldern, är oskadd och är liksom gärningsmännen hemmahörande i Värnamo.

– Mycket oroväckande med vapen som florerar ute bland allmänheten, vi tar detta på största allvar, säger Pia Pandalius på polisen i Värnamo.

Uppdaterat klockan 10.45; Grannarna är oroliga och under förmiddagen har vi talat med flera närboende till den aktuella platsen, men ingen vill gå ut med namn då det finns tydlig rädsla bland grannarna.

– Jag bor precis intill och hörde hur det small. Jag trodde det var fyrverkerier och tittade aldrig ut, berättar en granne på Gränsgatan som det är väldigt obehagligt och inte minst med tanke på att det finns många barn i området.

– För en tid sedan eldade man upp två bilar här vid området, så det är klart att det är otäckt det som händer, berättar en man som bott i området i tre år.

Det här är för övrigt tredje gången i år som det är skottlossning i Värnamo och för övrigt alla tre i nästan samma område av stan. Polisen vill inte kommentera om det kan vara något samband mellan dessa händelser.

 

Taggar