Nyheter

Skolfrågan samlade många till möte

Nyheter Ingen vill vara den som stoppar en framgångssaga. Med de orden började mötet om F-skolornas framtid i Gällaryds Församlingshem.

  [1/7]

  [2/7]

  [3/7]

  [4/7]

  [5/7]

  [6/7]

  [7/7]

Ett 60-tal var samlade från Värnamo kommuns ytterområden.

Nätverket ”Utveckla landsbygdsskolorna som f-6-skolor” hade möte. Den senaste veckan har det blåst upp en liten storm efter BUN:s, barn- och utbildningsnämndens, ordförande Maria Johanssons uttalande om att flytta årskurs 4 till 6 till de större skolorna från Kärda, Hånger, Gällaryd, Fryele och Horda.

De aktuella skolorna som skulle ta emot fler elever skulle i så fall vara Exposkolan och mellanstadiet i Bor. Runt ett 100 tal-elever skulle i så fall bli berörda.

Tio föreningar har aktivt tagit tag i frågan och nätverket hade kallat till möte med oroliga föräldrar till skolbarn och även oroliga bybor runt kommunens ytterområden. Ett sådant beslut om skolorna skulle även påverka samhällen i stort.

BUN skulle ha tagit beslut i ärendet redan i morgon, men har skjutit upp det. Många frågor ventilerades under kvällen, frågor som politikerna i Värnamo kommun får besvara.

Det är redan klart att det blir ett möte med BUN.

Taggar

Dela