Nyheter

Skola kan byggas ut 

Nyheter Kärda skola kan få ett ansiktslyft framöver.

Kärda skola kan byggas ut.  [1/3]

Tekniska förvaltningen har skickat in en ansökan om bygglov för att bygga till skolan med två nya omklädningsrum med tillhörande entré och förråd. Går ansökan igenom, blir skolan 113 kvadratmeter större.  [2/3]

Ritning över den tilltänkta utbyggnaden. Skiss: Värnamo kommun  [3/3]

1965 såg Kärda skola dagens ljus. I början av 2000-talet renoverades skolan och i dag har skolan 60 elever. Nu kan skolan få större yta. Tekniska förvaltningen har skickat in en ansökan om bygglov för att bygga till skolan med två nya omklädningsrum med tillhörande entré och förråd. Går ansökan igenom blir skolan 113 kvadratmeter större. 

– Vi har under många år väntat på att det ska ske en ombyggnad och ser fram emot att det nu äntligen sker. De omklädningsrum vi har är undermåliga och vi har som sagt väntat länge på nybyggnad. För skolans del så ser vi fram emot att det blir nytt och fräscht. Vi får bra förvaringsutrymmen till redskap. Det ger oss inte större hall men det kommer heller inte ta några ytor av hallen men ge mer förrådsutrymmen. Det blir också lättare att skilja idrottshallen från skolans lokaler vid eventuell uthyrning på kvällar och helger. Det är ju bra om kommunens lokaler används, säger skolans rektor Hanna Johansson.

Vad betyder det att kommunen satsar på landsbygdsskolorna?

– Det ser vi mycket positivt på. Kärda skola har fantastiska resultat i kommunens enkäter vad gäller trygghet och studiero. Vi har behörig personal på alla positioner och en mycket fin anda på skolan. Kärda är en ort som har goda möjligheter för barnfamiljer och för framtiden, så det är positivt att de satsar på skolans lokaler.

Taggar

Dela


Läs mer

Förslaget: Ge Kärda-barnen mer lekmöjligheter