Nyheter

Skadegörelse för 10 miljoner kronor i natt

Nyheter Ett företag i Bratteborg har utsatts för en omfattande skadegörelse. Värden för cirka tio miljoner kronor har förstörts i natt.

Erik Terneborn, presstalesman vid polisen

Det handlar om en omfattande och systematisk skadegörelse som drabbat Claessons Energiåtervinning som finns i Bankeryd men som enligt polisanmälan har verksamhet eller någon form av depå i Bratteborg.

Skadegörelsen ska ha skett någon gång mellan mellan klockan 17.00 i går och 05.30 i dag på morgonen.– Händelsen är rubricerad som grov skadegörelse.  Det verkar som man bara gått in för att förstöra saker, berättar Erik Terneborn, polisens presstalesman.

Av hans berättelse att döma så är det en skadegörelse som pågått en längre stund.
– Det måste har förts en hel del oväsen också konstaterar Terneborn.

Gärningspersonerna har bland annat tömt ett antal brandsläckare. Innehållet i dessa har sprutats ner i dieseltankar, både sådan som finns på fordonen och fristående dieseltankar. Ett elskåp har förstörts och strålkastare har slagits sönder. Sedan har gärningspersonen dessutom totalförstört en hjullastare som fanns på området.

– Det handlar om ett ganska långt tidsspann, men vi vill gärna komma i kontakt med personer som har sett eller hört något från platsen under den här tiden, förklarar Terneborn.

Polisen har varit på platsen och gjort en teknisk undersökning.
– Vi har säkrat en del spår men jag vill inte gå in på detaljerna kring detta, slutar Erik Terneborn.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Skadegörelse för 10 miljoner kronor i natt

Om polisen hittar någon att anmäla så gör dom det, var så säker. Däremot kan det fastna hos åklagaren. Till sist så gör inte domstolen det dom skall, ibland. Fråga istället vad politikerna gör, som hela tiden delar ut saft och bullar.

Kommentarsfunktionen är stängd