Nyheter

Ska verka för en motorgård för ungdomar

Nyheter Kommunfullmäktige har sagt sitt. Värnamo kommun ska arbeta för att tillhandahålla en motorgård där ungdomar kan mötas.

Kommunfullmäktige har sagt sitt. Värnamo kommun ska arbeta för att tillhandahålla en motorgård där ungdomar kan mötas. Arkivbild: David Alin

Vi har under de senaste månaderna berättat om Sverigedemokraternas motion att Värnamo kommun ska verka för att tillhandahålla en motorgård där ungdomarna kan mötas samt att kommunen ska verka för att stödja bilburna ungdomar att starta upp en förening. 

För några veckor sedan ställde sig kommunstyrelsen positiv till motionen. I kväll var det kommunfullmäktiges tur att ta ställning i frågan. Runar Eldebo (L) var först upp i talarstolen och han yrkade bifall till kommunstyrelsens förslag.

– Jag ska hälsa från medborgarförvaltningen att det under maj månad anordnas en träff för motorburen ungdom på Bredasten i andan av motionen och vi ser fram emot vad det kan innebära.

Jan Cherek (SD) var näste man i talarstolen.

–  Jag vill tacka för att vi börjar bli eniga om att göra något för ungdomar. Jag anser att vi är på rätt väg, skämt åsido. Tidigare har vi tittat på ungdomar utifrån föreningar och därmed idrott. Nu sträcker vi oss lite längre och jag tycker att det är bra för vi har utökat med två fältare, vi har en punkt senare som handlar om ungdomscoacher och nu det här med motorgården. Jag yrkar bifall till motionen och kommunstyrelsens förslag. Kör hårt!

Ett enigt fullmäktige beslutade att bifalla motionen samt att utvärdera och redovisa effekten av en motorgård för bilburna ungdomar inom ett år.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Ska verka för en motorgård för ungdomar

Det räcker väl att sätta ut skyltar på en åker som producerar dåligt, så att ungdomarna kan åka runt där med sina traktorer?
För inte kan ni mena att traktorer hör hemma på våra vägar?

/Vuvuzela

Detta kan nog bli riktigt bra. Det behövs satsningar på barn och ungdom i kommunen.

Kommentarsfunktionen är stängd