Nyheter

Sjukhusets nya röntgen invigdes i dag

Nyheter Det blev stort tårtkalas när Värnamo sjukhus nya magnetkameror invigdes i dag.

Områdeschefen Ing-Marie Vestman är imponerad av den nya maskinen som har magnetfältsstyrka 3 tesla. Dubbelt så mycket som den gamla maskinen.  [1/11]

Simone Eriksson från leverantören Siemens demonstrerade saxtricket, som visar hur starka magneter som finns i den nya maskinen.  [2/11]

Drena Vraca, Kerstin Manfredsson och Simone Eriksson.  [3/11]

Här klipps bandet, till vänster Rachel De Basso och Mia Frisk.  [4/11]

Verksamhetschefen Oscar Löfgren, Rachel De Basso och Mia Frisk.  [5/11]

Personalen medverkade vid invigningen.  [6/11]

Oskar Löfgren, verksamhetschef för röntgen i region Jönköpings län.  [7/11]

Regionsordförande Mia Frisk  [8/11]

Tårtfest på sjukhuset.  [9/11]

Sektionsledaren Kerstin Manfredsson är mycket nöjd med de nya lokalerna. Här framför en av avdelningens nya MR-kameror  [10/11]

Sjukhusets egna kök hade bakat väldigt imponerande tårtor till invigningen.  [11/11]

I dag invigdes under högtidliga former Värnamo Sjukhus nya stolthet.

En ny magnetkamera som radikalt kommer att underlätta för exempelvis patienter som ska undersöka prostatan. Patienter från hela länet kan nu undersökas i Värnamo, i stället för som nu, få åka till Stockholm för att göra undersökningen.

Sammanlagt är det en investering på 26 miljoner kronor som Region Jönköping gjort. För detta har man fått en ny magnetkamera samtidigt som den tidigare maskinen har uppgraderats. Dessutom så har röntgenavdelningens lokaler genomgått en stor renovering.

– Den ny maskinen och lokalerna betyder väldigt mycket, inte minst för personalen som arbetar här, sa Mia Frisk, regionfullmäktiges ordförande. Därefter satte hon saxen i det blågula bandet och klippte av det.  Frisk assisterades av Rachel De Basso, ansvarig för hälso- och sjukvårdsfrågor inom Region Jönköpings län.

En av alla som arbetar på röntgenavdelningen är sektionsledaren Kerstin Manfredsson.

– De nya lokalerna betyder väldigt mycket för personalen. Framförallt handlar det om bättre arbetsmiljö, förklarar hon. Den nya maskinen har en dubbelt så stor magnet. Det betyder att bilderna som maskinen presenterar har betydligt större upplösning än tidigare. Så bra att prostatapatienter nu slipper åka till Stockholm för att undersökas med magnetkamera.

Dessutom en glädjande nyhet för alla som har ett eller ett par kilo extra. Den nya maskinen har en diameter på 70 centimeter, vilket är tio centimeter större än den gamla.

Områdeschefen Ing-Marie Vestman berättar att man började använda maskinen redan vecka 25.

– De som tidigare tyckte det var svårt att genomgå en magnetundersökning berättar att de tycker det är lite lättare nu. Många patienter är väldigt tacksamma för det här, berättar Vestman.

Taggar

Dela