Nyheter

Simon blir förste ombud(s)man i länet

Nyheter Från och med årsskiftet har Socialdemokraterna i Jönköpings län en ny förste ombudsman. Tjänsten innehas nu av Simon Johansson från Vaggeryd som tar över efter Thomas Gustavsson som utsetts till nytt regionråd.

Simon Johansson. Pressbild

Förste ombudsman i Socialdemokraterna går att likna vid en regional partisekreterare där den övergripande uppgiften är att ständigt utveckla partieregionalt och att vinna val. Sedan årsskiftet innehas den tjänsten av Simon Johansson från Vaggeryd.

Han har tidigare arbetat för partiet regionalt som kommunikationsombudsman och har en bakgrund som journalist samt utbildad gymnasielärare .

– Som distriktsordförande är jag mycket glad över att vi kunnat rekrytera Simon Johansson som ny 1:e ombudsman. Han har erfarenheter och kunskaper av arbetet i partiet som gör att distriktsstyrelsen med kraft kan fortsätta stärka Socialdemokraterna i Jönköpings län, säger Carina Ödebrink, distriktsordförande för Socialdemokraterna i Jönköpings län. 

–  Jag är hedrad och stolt över att ha fått möjligheten att arbeta som 1:e ombudsman för Socialdemokraterna i Jönköpings län. Vi har ett viktigt arbete framför oss, där fokus framöver kommer att ligga på att stärka partiet i länets 13 kommuner, utveckla vårt studiearbete och värva fler medlemmar, säger Simon Johansson.

Simon Johansson efterträder Thomas Gustavsson som 1:e ombudsman då han vid årsskiftet valdes som nytt regionråd med ansvar för folkhälsa och sjukvård.

Pressmeddelande från Socialdemokraterna i Jönköpings län

Taggar

Dela