Nyheter

Ser med glädje på framtiden

Nyheter Med exklusiv utrustning och nyanställningar runt hörnet ser Eye Clinic ljust på framtiden. 

Eye Clinic i Värnamo ser med glädje på framtiden. Från vänster: Amin Kassem, Jeanette Brandt, Alma Gorcevic och Leif Petersson.

2013 såg Eye Clinic dagens ljus. Kliniken var den första privata ögonkliniken i Region Jönköping som blev godkända som ett alternativ inom Vårdval ögon. Det innebär att privatpersoner har möjlighet att komma till ögonkliniken för såväl undersökningar, operationer, behandlingar och uppföljningar. Eye Clinic ligger centralt vid Flanaden och upptagningsområdet är hela södra Sverige.

– Sedan 1 januari 2015 har privatpersoner rätt att söka sig till vilken klinik man vill i hela Sverige. I vårt fall har det inneburit att vårt upptagningsområde växt. Vi har många patienter i veckan som kommer från regionerna Västra Götaland, Värmland, Kalmar och Kronoberg, säger Alma Gorcevic, administrativt ansvarig. 

– Vi erbjuder våra  patienterna möjligheten att uppgradera sina linser i samband med sin gråstarrsoperation och den efterfrågan ökar märker vi. Genom vår toppmoderna utrustning har vi möjligheten att erbjuda patienterna linser med bättre optiska egenskaper, vilket gör att många söker sig till oss, säger verksamhetschefen Leif Petersson. 

Eye Clinic är inte bara en ögonklinik utan även en ny typ av optiker, som fokuserar på behandlingsteknik och kontaktlinser för att korrigera synfel.

– Vi har helt skalat bort glasögon ur vårt sortiment och koncentrerar oss i stället på att erbjuda en bred och djup kompetens med den senaste behandlingstekniken. Vi har fyra optiker som alla har specialkompetenser och den mest avancerade utrustningen inom felsynthetsbehandling i hela Sverige, säger Leif Petersson. 

För ögonkliniken ser framtiden ljus ut. Tillväxten ökar även i pandemitider.

– I början av pandemin var det neråt ett par månader, men intresset kom tillbaka ganska fort. Efter sommaren rullade det på allt mer och vi avslutade året med totalt 1 400 gjorda operationer. Vi har redan passerat den siffran i år och vi kör så det ryker, säger Alma Gorcevic.

Den positiva effekten syns inte minst på personalsidan, där nyanställningar väntar. 

– Vi har under året anställt ytterligare en läkare och en optiker och vi söker just nu mer personal, avslutar Leif Petersson. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Ser med glädje på framtiden

Stefan, det är exakt samma utrustning och linser på sjukhuset. Den enda skillnaden är att du betalar i ägarnas plånböcker.

För att det går fortare att slippa vänta exempelvis månader – sedan har de en helt ny teknik. Jag tycker att det är bra med konkurrens

Kommentarsfunktionen är stängd