Nyheter

Senaste polisnytt från Värnamo

Nyheter Lägenhetsbråk, narkotikabrott och ett falsklarm är något av vad polisen i Värnamo fått sysselsätta sig med det senaste dygnet.

– Det är f aktiskt tillåtet att bråka, säger polisens presstalesperson Monika Bergström apropå att polisaen kallades till ett lägenhetsbråk, men aldrig behövde ingripa.

I går strax efter klockan 16 så larmades polisen till en lägenhet i Värnamo. Grannar hade hört bråk, höga röster och dunsar. Polisen åkte dit med flera patruller. Men när dessa kom till platsen så hade situationen lugnat ner sig.
– Polisen behövde aldrig ingripa och det blev ingen anmälan.
– Det var ett vanligt bråk och det är ju faktiskt tillåtet att bråka, säger polisens presstalesperson Monika Bergström.

Senare i går kväll inträffade en viltolycka strax utanför Värnamo. Det var i höjd Torp som en personbil körde in i ett rådjur. Djuret omkom vid olyckan. Ingen i bilen skadades, men bilen  fick tämligen mycket skador i fronten. Bland annat krossades extraljusen.

På Ringvägen i Värnamo stoppade sedan polisen en personbil. Då var klockan 23.15 på tisdagskvällen. Föraren var en yngling i 20-årsåldern. När polisen efterfrågade körkortet så blev det stopp. Föraren saknade nämligen körkort och är nu misstänkt för olovlig körning.

Ett par minuter innan 01.00 i natt så inkom det ett larm om en brand på Växjövägen i Bor. Enligt anmälaren så skulle det vara brand i en soptunna. När polisen sedan kom till platsen så visade det snabb att larmet var ett falsklarm.

I dag på eftermiddagen stötte polisen på två män i centrala Värnamo. Det var en man i 25-årsåldern och en annan man som var fem år äldre.
Polisen fattade misstanke om att männen skulle vara drogpåverkade. Vilket visade sig delvis vara en korrekt misstanke. Den äldre av de båda männen greps nämligen på platsen. Han är misstänkt för att ha använt narkotika. Han hade även narkotika på sig och är därför misstänkt för narkotikainnehav.
Sent på onsdagseftermiddagen sitter mannen fortfarande gripen och en utredning har startats.

Taggar