Nyheter

Senaste polisnytt: Apotekspersonal hotad av påverkad kund

Nyheter Apotekspersonalen på Apotek Vågen blev i gå eftermiddag hotad av en kund som ville ha ut mediciner. När kunden nekades uttag blev han aggressiv och personalen fick tillkalla väktare.

En bilförare misstänks för brott mot knivlagen sedan hen blivit stoppad av polisen på Bangårdsgatan. Aktivfoto

Det var en man i 35-årsåldern som är hemmahörande i södra delen av landskapet som besökte apoteket på sjukhuset i går. Ambitionen var att plocka ut medicin. Apotekspersonalen nekade dock kunden att göra något uttag. Mannen blev aggressiv och började hota personalen. Väktare tillkallades, men när denne kom till platsen så hade den hotfulle mannen försvunnet från platsen. Detta inträffade vid 16.30 i går. En timmer senare påträffade polisen mannen på Resecentrum i Värnamo. Mannen kunde då gripas misstänkt för olaga hot. Mannen var vid gripandet kraftig påverkad och fick följa med polisen för tillnyktring. Polisen påträffade också ett föremål som går under knivlagen, så han är även misstänkt för brott mot knivlagen samt ringa narkotikabrott.

Ett annat brott mot knivlagen uppdagades vid 23.20 på onsdagskvällen. Då stoppade polisen en personbil som kom körande på Bangårdsgatan. Polisen påträffade då ett föremål i anslutning till föraren som bedömdes falla under knivlagen. Föraren är i och med detta misstänkt för brott mot knivlagen.

Vid samma plats, men klockan 02.10 på natten stannades ännu en bil. Föraren var en kvinna i 25-årsåldern och i passagerarstolen återfanns en man i 30-årsåldern. Polisen konstaterade att mannen var påverkad. Passageraren är nu misstänkt för ringa narkotikabrott.

Dela