Nyheter

Senaste polisnotiserna: Berusad lastbilsförare stoppad

Nyheter En kille utan körkort och ett inbrott finns med i sammanfattningen av polisens aktiviteter i helgen.

Polisen rapporterar två fall av olovlig körning i helgen. Arkivfoto

I lördags stoppades en bilist på Silkesvägen i Värnamo. Föraren var en man i 18-årsåldern. Han hade inget gilltligt körkort att visa upp för polisen och är därför nu delgiven misstanke om olovlig körning.

Olovlig körning blev också rubriken efter en incident i Kolvarp utanför Rydaholm. Polisen  stoppade så en ung man som övningskörde. Handledare, em man i 70-årsåldern saknade dock den handledarutbildning som krävs för att få hålla på med övningskörning. Föraren är därför misstänkt för olovlig körning.

Ett inbrott har skedd vid Voxtorps kyrka. Någon har brutit sig in i vaktmästarens förråd. Där har man bland annat stulit olika elverktyg.

Vid 16.30 på söndagen stoppades en lastbilsförare på E4:an vid Hörle. Bilen, som är hemmahörande i Danmark kördes av en förare som inte var nykter. När mannen fick blåsa visade resultatet att föraren hade motsvarande 0,64 promille alkohol i blodet.

Från Klevshult fick polisen på måndagsmorgonen in en anmälan om dieselstöld. Det var en svenskregistrerad lastbil som blivit utsatt för stölden. Enligt anmälan handlar det om 500 liter diesel som ska ha stulits ur lastbilens tank.

Taggar

Dela