Nyheter

Sandahls nominerade till klimatpris

Nyheter Sandahls har nominerats till Klimatrådets klimatpris 2022. Klimatprisutdelningen är en del av Klimatveckan – en årlig vecka där Länsstyrelsen i Jönköpings län uppmärksammar klimatfrågan och visar på goda exempel från länet.

Pressbild

Årets tema för Klimatveckan är “klimatsmart näringsliv”. Motiveringen lyder:
“Sandahlsbolagen är nominerade för sina stora investeringar i biogaslastbilar och satsningar på mer gröna godstransporter.”

Höga ambitioner inom hållbarhet
Sandahls har höga ambitioner inom hållbarhet och arbetar ständigt för att utvecklas och bli bättre. Alla delar av verksamheten ingår i hållbarhetsarbetet, som har sin utgångspunkt i FNs Globala mål. 

Vi är stolta och hedrade över att Klimatrådet ser och uppskattar Sandahls satsningar inom hållbarhet. Biogaslastbilar, gröna tåglinjer och klimatsmarta, multimodala transportlösningar ligger alla i linje med Sandahls höga ambitioner. Men vi nöjer oss inte med detta, vi har anslutit oss till FNs Globala mål och arbetar kontinuerligt för att identifiera förbättringspotentialer i alla delar av verksamheten inom miljömässig hållbarhet, social hållbarhet och hållbar bolagsstyrning, säger Mikael Ingesson, vd på Sandahls Logistik. 

Prisutdelning 20 oktober
Sandahls är en av tre nominerade finalister till Klimatrådets Klimatpris. Årets klimatpris delas ut av landshövding Helena Jonsson under Klimatkonferensen på Elmia senare i oktober. Vinnaren får en gjuten plakett av återvunnen aluminium, tillverkad i Jönköping.

Sandahlskoncernen bedriver verksamhet inom affärsområdena Logistik och Entreprenad, med fokus på hållbar tillväxt för ökad konkurrenskraft. Verksamheten grundades 1949, är familjeägd och operativt spridd i Sverige med huvudsäte i Småland. Koncernen har cirka 900 anställda och omsätter drygt 2 miljarder kronor.

Källa: Pressmeddelande från Sandahlskoncernen

Taggar

Dela