Nyheter

Samlade in 55 000 till Musikhjälpen

Samlade in 55 000 till Musikhjälpen

Nyheter På dagligverksamheten på Annebergs gård i Hånger har man arbetat hårt med att samla in pengar till den pågående Musikhjälpen.

Äventyraren Aron Andersson kom i sin rullstol till Annebergs gård i dag.  [1/6]

Föreståndaren Eva Andersson bjöd på både mat och kaffe.  [2/6]

Aron var imponerad av den vackra miljon på Annebergs gård.  [3/6]

Välkommen hit!  [4/6]

Eva Andersson hälsade Musikhjälpens ambassadör välkommen.  [5/6]

En av gårdens pudlar trivdes i knäet på äventyraren Aron Andersson.  [6/6]

Temat får årets Musikhjälp har varit ”Alla har rätt att fungerar olika”.

Det handlar främst om att lyfta fram de funktionsnedsattas situation en fattiga länder. Ett ämne som deltagarna på Dagligverksamheten på Annebergs gård verkligen tyckte var värt att satsa på.

Sedan den 1 oktober har de haft en mängd olika aktiviteter för att samla in pengar: Julkonsert i Värnamo, julmarknad där de sålt egentillverkade saker samt besök ute på olika arbetsplatser för att samla in pengar är några av aktiviteterna  som genomförts.

I dag, ett dygn innan årets Musikhjälpen avrundas, fick brukarna och personalen celebert besök. En av Musikhjälpens ambassadörer, äventyraren Aron Andersson kom då förbi på ett blixtbesök.

Han har, som ett led i insamlingen liftat land och rike runt, från Umeå och målet är torget i Lund där ”buren” varifrån radiosändningen pågår finns. En prestation, med tanke på att Aron Andersson är rullstolsburen.

– Jag hade 18 minusgrader när jag startade, så det känns ju bra att komma ner hit, berättade han på den bitande kalla gårdsplanen på Annebergs gård.

Han kom närmast från Jönköping och hade där fått lift hela vägen ner till Hånger.

Föreståndaren Eva Andersson och några av gårdens brukare fanns på plats. De bjöd bland annat på mat och kaffe innan det blev en rundvandring på gården.
Sedan fortsatte färden ner mot Lund, där han ska träffa folket som suttit och sänt radio i buren och samlat in pengar.

 

Taggar

Dela