Nyheter

Säkerställer lagenligt kundflöde

Nyheter Max 25 kunder åt gången. Systembolaget i Värnamo har anpassat verksamheten i enlighet med pandemilagen.

– Hittills har det varit lugnt i butiken efter alla helger, men det känns som att vi framåt veckoslutet kan få läge att prova kundantalet, säger butikschefen Pierre Frisk.  [1/2]

Över hela butiken finns det små meddelanden om hänsyn.  [2/2]

I söndags trädde den nya pandemilagen i kraft. Folkhälsomyndigheten har beslutat om föreskrifter som ansluter till pandemilagen, vilka gäller inomhuslokaler för gym- och idrottsanläggningar och badhus samt handelsplatser.

Den som bedriver en sådan verksamhet blir bland annat skyldig att beräkna maxantalet besökare eller kunder som får vistas i lokalerna samtidigt, samt se till att antalet inte överskrids.

Beräkningen görs utifrån att alla besökare ska kunna ha 10 kvadratmeter till sitt förfogande.

På systembolaget i Värnamo påbörjades arbetet med att kartlägga maxantalet i butiken förra veckan.

– Vi gjorde en uträkning som visade att vi skulle ha max 30 personer förutom personal i butiken. Vi skrev sedan ned det till att omfatta max 25 kunder. Hittills har det varit lugnt i butiken efter alla helger, men det känns som att vi framåt veckoslutet kan få läge att prova kundantalet. För att säkerställa eventuell köbildning utanför butiken kommer en i personalen att agera trängselvakt, säger Pierre Frisk, butikschef.

Taggar

Dela