Nyheter

Så vill Centerpartiet utveckla Horda skola och förskola

Nyheter Trångboddheten i Horda skola och på Igelkottens förskola har varit en het fråga bland ortsborna under en längre tid. I dag presenterar Centerpartiet sitt förslag på lösningar.

I dag presenterar Centerpartiet sitt förslag för att lösa trångboddheten i Horda skola och på förskolan Igelkotten i Horda. Arkivbild: Per Bunnstad

Under året har tidningen berättat om trångboddheten inom förskolan och skolan i Horda.

I dag har Centerpartiet i Värnamo kommun bjudit in till en pressträff i Horda, där partiet kommer att berätta om hur de vill utveckla Horda förskola och skola.

”Centerpartiet kan nu stolt meddela att det kommer att bli en paviljonglösning för att avhjälpa den akuta platsbristen på förskolan. Men helt klart är att det inom en snar framtid även krävs en utbyggnad av Horda skola som ligger i anslutning till Igelkotten.

Centerpartiet ser att Horda är en ort under utveckling och att förskolan och skolan kommer att behöva mer utrymme för att tillgodose invånarnas behov. Våra ambitioner är därför att i samband med utbyggnaden även utveckla skolbiblioteket och samordna med ett folkbibliotek, en så kallad ”bybibbla”.

Att våra landsbygdsskolor har en hög kvalitet och kan erbjuda en likvärdig utbildning är oerhört viktigt för oss i Centerpartiet. Om Värnamo kommun ska nå sin vision om 40 000 invånare år 2035 behöver våra mindre orter växa och då måste vi kunna möta upp med service till invånarna”, skriver partiet i ett pressmeddelande.

Mer information i ärendet kommer inom kort.

Taggar

Dela