Nyheter

Så här kan husen på Karlsdalstomten se ut

Nyheter Vi ger er skisserna på framtida bebyggelse på Kalsdalstomt.

Vi har tidigare berättat om fastigheten Värnamo 14:2, belägen på Karlsdalsområdet. 

Nu kan vi presentera byggherren Derome Hus AB:s planer för den 4 017 kvadratmeter stora ytan av kvarteret Gladan:

Det handlar om tre fastigheter, i form av två flerbostadshus och en gruppbyggnad med fyra småradhus. Ritning: Derome  [1/4]

Det största flerbostadshuset består av 12 lägenheter. Så här ser fasaden mot innergården. Ritning. Derome  [2/4]

Hus nummer två innehåller enligt planen nio lägenheter. Ritning: Derome  [3/4]

Den tredje och sista byggnationen består av en gruppbostad med fyra ihopbyggda radhus. Hus nummer två innehåller enligt planen nio lägenheter. Ritning: Derome  [4/4]

Företaget har nyligen skickat in en ansökan till kommunen med avsikten att bygga två flerbostadshus, en länga med småradhus och tillhörande förråd, miljöhus och parkering på tomtytan.

Vinner ansökan laga kraft, räknar bolaget med taotalt 25 nya bostäder på området: 12 lägenheter  i det största flerbostadshuset, nio lägenheter i det mindre flerbostadshuset och fyra småradhus i längan.

Taggar

Dela


11 reaktioner på Så här kan husen på Karlsdalstomten se ut

Samme Gottlieb visste att på träningsplanen i Bredaryd förekom ingen aktivitet. -Där bygger vi den tillfälliga förskolan var hans utlåtande.
Den planen är den mest frekventerat använda av de planer som finns vid Rocknevallen, men, där fick han bita i gräset/det sura äpplet.

Nu ska det byggas i ett bostadsområde på Häggegården. Ett grönyteområde även där, naturligtvis, vad trodde ni annars?

ABSOLUT inte på det nyligen färdigställda bostadsområdet en bit därifrån. För enkelt.
Där finns ju både asfalterade gator, framdragen ström till tomtgräns, gatljus samt avlopp/vatten!

Nä, bygg förskolan 5-10 meter från trafikerad väg, 127:an.

Dags att Gottlieb entledigas från sina uppdrag innan precis allt grönt är bebyggt!

Helt absurt och förstöra alla grönytor man kan hitta.
Vad händer med människans frihet?
Helt idiotiskt att trycka ihop fler o fler människor i ett betongblock.
Bevara grönytor så man slipper bli deprimerad av att se betong åt alla håll.

Det är katastrof hur politikerna kör över folket, knappast så här det ska fungera i en demokrati.

Våra politiker har varit oärliga, oseriösa men framför allt respektlösa mot sina egna kommuninvånare. Att ta våra barns enda gröna aktivitetsyta i denna del av staden där man kan spela fotboll, brännboll med mera för att bygga 25 bostäder är en skandal. I början av denna process sökte kommunen ny plats i området för dessa aktiviteter. Men när man insåg att både järnväg. Lagan och gator med parkerade bilar var i vägen kom man på en ny idé. ”Det finns ingen som utnyttjar grönytan”. Från fullmäktige har man fått höra de mest kränkande och respektlösa uttalande: Karlsdalparken är en ”oattraktiv gräsyta” (Gottlieb). ”Jag har en dotter som bott på Karlsdal och hon har aldrig sett någon som är på Karlsdalparken och jag tror mer på henne än de boende på Karlsdal” (HG Johansson). Hur var det nu med demokratin!/ Kent Martinsson

Politiker……en som minsann har haft en dotter som bott på området. En annan har kollat på satellitbilder. En tredje på Google kartor. Alla är överens.Ingen utnyttjar planen. Ingen har varit på plats. Alla tre har avgått. Jag vet i alla fall vilka partier jag inte ska rösta på i kommunalvalet. Konstigt va att det finns politikerförakt.

Fortsätter att klampa på i upptrampade spår utan minsta hänsyn till, natur, grannar, rekreationsvärde, jordbruks och urkogsbiotop. Som, exempelvis den fina åkermarken på Mossle, ”urskogen” vid Folkets Park, Jocknickstomtens fina grönyta. Värnamo, staden med skygglappsförsedda i styret

En skandal. De kunde åtminstone bygga i samma stil som det redan finns men nä, de tänker bygga fula hus.

Jag som bor och har upplevt denna grönyta under mitt liv och ser hur den utnyttjas av alla med liv och lust. Allt från klubbar, skola och kompisgäng och nu senast av en pojk med sin lillebror som tränar fotboll där varje dag sedan snön försvann. Jag är politiker och att värna om grönområden har stor betydelse för vårt samhälle både socialt, klimatmässigt och ur ett mångfaldsperspektiv. Jag har tolkat plan- och bygglagen och det finns också klart definierat i den lag som kommunen skall använda vid beslut.

Var är samhällsnyttan störst; 25 bostäder eller en hälsosam uppväxt i Värnamo? Ni kan bedöma själva när politiker inte lyckas läsa vad lagen menar och hur den tolkas

Utdrag ur PBL, den som reglerar mark- och exploatering i en kommun:
2 § Planläggning och prövningen i ärenden om lov eller förhandsbesked enligt denna lag ska syfta till att mark- och vattenområden används för det eller de ändamål som områdena är mest lämpade för med hänsyn till beskaffenhet, läge och behov. Företräde ska ges åt sådan användning som från allmän synpunkt medför en god hushållning.
3 § en från social synpunkt god livsmiljö som är tillgänglig och användbar för alla samhällsgrupper,

Är det någon som vet vad det dära jäkla ”konstverket” utanför Gummifabriken kostar oss skattebetalare?
Har inte den fabriken kostat tillräckligt?
Lägg pengar där det behövs först och kanske lite utanför centrala Värnamo.

Varför inte bygga nya bostäder på P-platsen jämte kommunhuset mitt emot polishuset?
En utmärkt tomt att bebygga med 3-5 våningar höga hus. Kan bli riktigt många lägenheter kanske också för äldre (+ 70?). Ett mycket centralt läge relativt nära till mataffärer, nära till cafe och restauranger (pizzerior). Tyvärr, inte många andra butiker. Men så är det i Värnamo. Nära till naturen i Apladalen och goda bussförbindelser.

Vad stoppar politiken från att planera bostäder på denna tomt med alla dess möjligheter?

En skam! Det visar hur mycket våra politiker tänker på invånarna. Tänk om man skulle bygga på politikernas trädgårdar? Skulle de tycka att det var fint? Så många ställen i stan där man kan bygga och man var tvungen att bygga på det man har som närmast till trädgård. Tack M, C, KD, L och SD! Vi är många som inte glömmer sveket!

Kommentarsfunktionen är stängd