Nyheter

Rydaholmsdagen avslutades i kyrkan

Nyheter Rydaholmsdagen var visserligen inte så välbesökt som tidigare år men detta berodde ju på regnvädret.

De medverkande sångarna i kyrkan.

Gummiloppet inledde dagen med löpning från Horda till Rydaholm. Inledningstalet hölls av Lina Skoghäll och konferensier var Erling Wennerlund.

Dagens profil var Eva Johansson, vars profil var fotograferad och fick gissas av publiken. I övrigt var det dragkamp och ett antal uppträdanden från scenen. De yngre uppskattade nog mest det tivoli som fanns på plats. Många av aktiviteterna var förlagda till Församlingshemmet.

Där förekom lotterier, foto- och konstutställning samt  föreningspresentation. Störst intresse var det nog för våffelserveringen, till vilka kön var lång, särskilt vid 11-kaffedags. Cirka 450 våfflor tillagades. Missionskyrkan serverade grillade UV-burgare, vilket många utnyttjade som dagens lunch. Vidare förekom lotterier och diverse försäljningar vid olika stånd. Dagen avslutades med konsert i Rydaholms kyrka.

För sången svarade Helene Widerberg, ackompanjerad av Jörgen Fransson och Rydaholms Manskör, ledd av Gun Ganekind.  Oskar Janner framförde flera musikstycken på orgel. Thomas Gustafsson höll en kvällsandakt. Det var också han som avtackade de medverkande.

Text och bild: Herbert Johansson

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *