Nyheter

Rutan fyller fyra år

Nyheter I bland behövs det inte så mycket för att bli berömd. Det kan räcka med en helt vanlig ruta för att lyckas med detta.

I dag firas Rutans 4:e födelsedag.  [1/1]

Som den omtalade installationen rutan på Flanaden. Som  skapades av Ruben Östlunds och Kalle Boman. Och som dessutom fick världsrykte efter duons film ”The Square, som vann guldpalmen i Cannes. I dag firar rutan sin 4e födelsedag. Runt om i norden har ”Rutan” på flera olika platser. Rutans budskap är något som uppskattas av de flesta Rutan är nämligen en frizon där tillit och omsorg råder.  Kulturnämnden uppmärksammar födelsedagen med egen liten fest för ”rutan”.

Ruben Östlund, en av skaparna av ”Rutan” har under dagen skickat en speciell videohälsning till Värnamoborna som spelats upp för allmänheten på  Gummifabriken

I kväll kommer festligheterna att flytta ut till Flanaden där det blir ett födelsedagskalas vid Rutan. Värnamos kulturelit kommer med stor sannolikhet att finnas på plats. I detta sammanhang så kommer påpassligt nog Kulturskolan att medverka. De kommer att bjuda på en dansuppvisning kring Rutan. Ett högtidstal kommer också hållas och det är Kalle Boman som kommer att hålla i det. Dessutom blir det diktläsning musikframförande från Kulturskolan.

Rutan på Flanaden har gjort Värnamo känt internationellt.

Taggar