Nyheter

Rusken ett återkommande tema under landsbygdsdialog

Nyheter Vatten avhandlades på flera sätt under nypremiären av landsbygdsdialogen i Ohs.

Rusken blev ett återkommande tema under landsbygdsdialogen i Ohs. Arkivbild

Under gårdagskvällen var det nypremiär för Värnamo kommuns landsbygdsdialoger. Politiker och tjänstepersoner bjöd in till träff i samhällsföreningens samlingslokal i Ohs.

Efter en kort inledning av kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) redogjorde Linus Enoksson från tekniska förvaltningen för vad som hade gjorts i Ohs sedan den förra landsbygdsdialogen, som ägde rum 2016. Bland annat har det byggts en båtramp, parkering, grillplats och så har badplatsen gjorts i ordning.

– Jag har sett vad ni har gjort vid badplatsen, men det går att göra ännu mer. Jag har sett att när man kommer ut en bit i vattnet så ligger det stora stenar. Plocka bort dem och gör badplatsen bättre, sa en deltagare. 

– Skylten uppe vid vägförgreningen ner till badplatsen ser ut som ett missfoster. Den måste ni göra något åt!, sa en annan deltagare. 

Att bygga i strandnära läge var också på tapeten.

– Vi vill locka fler att bygga hus och bygga nära vatten. Här i Ohs finns faktiskt ett LIS-område (landsbygdsområde i strandnära läge) norr om kyrkan, där det finns möjlighet att bygga om man vill kika på det. Ingen skulle bli gladare om det byggdes mer i kommunen än vi, sa kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C).

Det hade även kommit in ett förslag om att fiske borde vara gratis för alla kring sjön Rusken, vilket avfärdades. Vattentemat under kvällen avslutades med en diskussion om att utveckla badplatsen.  

Taggar

Dela