Nyheter

Rektor positiv till placering

Nyheter Förskolerektor Sabina Granviken är positiv till placeringen av den tillfälliga förskolan i Bredaryd.

Den tillfälliga förskolan i Bredaryd föreslås ligga på tomten Bredaryd 6:7 på Rosenvägen. Ritning: Accent arkitekter  [1/3]

Närboende har skickat in yttringar mot förslaget och föreslår byggnation på Häggegårdsområdet i stället. Ritning: Accent arkitekter  [2/3]

Ritningen över den tillfälliga förskolan med fyra avdelningar. Ritning: Expandia Moduler AB  [3/3]

I morse berättade vi om debatten rörande placeringen av den tillfälliga förskolan i Bredaryd. Sabina Granviken, förskolans rektor, är positiv till den tilltänkta placeringen. 

– Vi har inga synpunkter på placeringen av den tillfälliga förskolan. Vi ser det som en tillfällig lösning och att vi så snart det är möjligt får vår nya förskola klar. De styrkor vi kan se är att vi inte flyttas så långt ifrån skolan. Eventuella svagheter vi kan se är beskuggningen på den plats som förskolan tillfället ska placeras på, säger Sabina Granviken.

Närboende upplever att trafiksituationen kan komma att förvärras och hade hellre sett att den tillfälliga förskolan placeras på Häggegårdsområdet. Hur resonerar ni?

– Vi har blivit föreslagna denna tomten och vi förutsätter att de trafikutredningar som bör göras är gjorda. Vi ser detta som en tillfällig lösning, vi vill ju bygga vår nya förskola så snart det är möjligt.

Taggar

Dela