Nyheter

Rekordmånga nya coronafall

Rekordmånga nya coronafall

Nyheter Antalet coronafall ökade kraftigt i Sverige förra veckan. Och i vår kommun rapporterades fler fall än någonsin tidigare. Det visar nya siffror från Folkhälsomyndigheten.

Under vecka 2 rapporterades 497 nya bekräftade fall av covid-19 i Värnamo kommun. Det är en klar uppgång jämfört med den föregående veckan (+274 fall) och den fjärde veckan i följd som antalet bekräftade fall ökar.

Antalet bekräftade fall i Värnamo just nu fler än de varit under någon annan vecka under pandemin.

Sett till befolkningen hittades 144 nya fall per 10 000 invånare i Värnamo under den senaste veckan. Jämfört med resten av landet är det här en ganska genomsnittlig nivå.

Flest nya fall i länet, sett till befolkningen, rapporterades i Mullsjö, där 229 fall per 10 000 invånare bekräftats under den senaste veckan.

I hela landet rapporterades 164 686 fall under vecka 2. Det är en ökning med 31 procent jämfört med veckan innan, samtidigt som antalet genomförda tester ökade. Flest nya fall hittades i Åre. I kommunen har 354 fall per 10 000 invånare bekräftats under den senaste veckan.

Folkhälsomyndigheten rekommenderade den 20 januari att ge regionerna lägre prioritet åt personer som inte behöver vara fysiskt på plats i sina jobb när det gäller testning. I Jönköpings län genomfördes 18 453, jämfört med 12 138 veckan innan.

Totalt har 26 445 personer i Värnamo fått sin första vaccindos fram till vecka två, enligt Nationella vaccinationsregistret. Det innebär att 88 procent av befolkningen fått minst en dos. Det är en ganska genomsnittlig andel. Hammarö kommun har vaccinerat flest i hela landet (94 procent).

25 657 personer eller 85 procent av alla i befolkningen i Värnamo har tagit en andra dos.

Den tredje dosen redovisas än så länge separat. Den senaste uppgiften för Värnamo gäller till och med 18 januari, då totalt 12 094 personer fått påfyllnadsdosen. Det motsvarar 44 procent av den vuxna befolkningen (18 år och äldre).

 

Kommuner i länet

Taggar

Dela


1 reaktion på Rekordmånga nya coronafall

Varför väsnas det så mycket om corona just nu?
Jag menar enligt allt man har lyckats läsa sig till om den nya ”coronavarianten” är ju att den är extremt smittsam, men att symptomen av densamma är svår att skilja från en vanlig förkylning! När ägnade senast media och våra politiker i princip all vaken tid åt att beskriva en ”förkylnings” spridning i samhället?

Kommentarsfunktionen är stängd