Nyheter

Regionens kommunalråd vill ha polisutbildning i Borås

Nyheter Kommunalråden  i GGVV-området ställer sig i en skrivelse bakom en polisutbildning i Borås.

En polisutbildning i Bolrås gynnar VVGG-området, menar kommunalråden. Arkivfoto

I ett uttalande ställer sig företrädare för de fyra kommunerna bakom ett förslag där en polisutbildning i Borås kommer att bli verklighet redan från augusti 2018.
bakgrunden är att polismyndigheten har fått i uppdrag av regeringen att undersöka förutsättningen för att etablera polisutbildning på flera olika platser i landet.

I ett uttalande som kommunalråden i de fyra kommunerna gjort konstateras det att Borås sett till regionen är ett av landets största rekryteringsområden.
– Med en polishögskola i Borås kan fler personer bosatta i regionen intressera sig för att vilja genomgå polisutbildning. Då väntas vi få fler poliser, dessutom med god lokalkännedom vilket är viktigt för att skapa trygghet i de större städerna, liksom på mindre orter och på landsbygden, skriver de bland annat i uttalandet.

Högskolan i Borås och Borås Stad aviserar nu gemensamt till regeringen sitt intresse att bedriva polisutbildning i Borås. Man vill också att regeringen ger i uppdrag åt Polismyndigheten att skyndsamt se till att polisutbildning etableras i Västra Götaland.
Skrivelsen är undertecknad av  kommunalråden Hans-Göran Johansson (C) från Värnamo, Gert Jonsson (M) från Vaggeryds kommun samt Kristine Hästmark moderaternas kommunalråd i Gnosjö och socialdemokraternas kommunalråd i Gislaved, Marie Johansson.

Taggar

Dela