Nyheter

Rattfull prejade polisbil

Nyheter En kraftig berusad bilförare körde i går in i en polisbil. Minst en av poliserna skadades och föraren sitter i dag kvar i polisens förvar.

Flera polisbilar var inblandade i jakten på den berusade bilföraren i Klevshult. Arkivbild

Polisen upptäckte den berusade bilförare i går vid 14-tiden. Bilföraren körde då på E4:an, utanför Skillingaryd i riktning mot Värnamo. Polisen följde då efter bilen och i höjd med Klevshult var polisen ifatt den berusade föraren.

Mannen som körde bilen, en man i 60-årsålder från Skillingaryd, körde då in  på den gamla landsvägen, på väg tillbaka mot Skillingaryd. Vid det laget var tre polisbilar inblandade i försöket få stopp på bilen.

Polisen försökte ringa in bilföraren och på det viset få ner farten på bilen och få bilföraren att stanna. Men i stället för att stanna körde föraren med full fart in i bakdelen på den framförvarande polisbilen.

Totalt tog det 33 minuter från att bilföraren upptäcktes tills att hans färd var stoppad.

I efterhand klagade en av poliserna över smärtor i nacken och rygg efter kollisionen.

För sin körning har 60-årsåldern nu en hel del efterräkningar att se fram emot.
Han är misstänkt för grovt rattfylleri, då han blåste nästan 2 promille. Mannen saknade körkort och är för det misstänkt för grov olovlig körning. Bilen var inte hans egen så han är även misstänkt för bilstöld. Vårdslöshet i trafik blev efterräkningen, då 60-åringen var nära att frontalkrocka med mötande trafik.. Misshandel är rubriceringen efter att polisen skadat sig vid kollisionen. Mannen sitter på fredagen fortfarande kvar i polisens förvar i väntan på en eventuell häktning.

Taggar