Nyheter

PV blev Ewalds första bil

Nyheter Ewald Ekman, Vaggeryd, köpte en Volvo PV för några hundralappar som blev hans första bil. Följ med i vår serie om "Min första bil".

Volvo PV 1953

– Min första bil va en Volvo PV 444, årsmodell 1953, som jag köpte i Vetlanda 1964. Det här var strax innan bilbesiktningen startade och alla gamla bilar var billiga på grund av rädsla för körförbud, jag gav nog bara några hundralappar för den, säger Ewald Ekman från Vaggeryd.

– Den bästa bil jag har haft måste va en nästan ny Volvo PV 1965 som man kunde köra både på och vid sidan om vägen. Den bilen kunde jag reparera utan dator och plast, berättar Ewald.

Ewald har ägt över 100 bilar, mopeder och motorcyklar och har en förteckning på 88 av dem med registreringsnummer och bilmärke.

– Den bil jag ångrar mest att jag sålde är en engelskbyggd Volvo P188, årsmodell 1961, med chassinummer 70, avslutar Ewald.

Fotnot; Flera läsare välkomnas att berätta eller bli intervjuade om sin första bil. Välkommen att kontakta oss på redaktionen@skillingaryd.nu eller redaktionen@vmo.nu

Ewald Ekman från Vaggeryd berättar om sin första bil

Taggar

Dela